Az FDA nem tud tudományos bizonyítékot szolgáltatni a „majomhimlő vírusra”.

Thorsten Engelbrechtnek a Transition News honlapon megjelent írása

Nem semmi. Egyrészt a Die Welt nemrég azt írta, hogy az – sic! – összeesküvés-elméleteseknek valószínűleg mégiscsak igazuk volt, „ha az »összeesküvés-elmélet« alatt mindazokat az álláspontokat értjük, amelyeket a politikusok és a média ezzel a harcias kifejezéssel bélyegeztek és diszkvalifikáltak a korona-évek alatt”.

Másrészt ezt a felismerést teljesen figyelmen kívül hagyják, és az Mpoxnál most erőteljesen verik a pánikdobot – mintha a sok hazugság és a sok Kasszandra-felhívás soha nem is léteztek volna a koronával, és egyébként még azelőtt az úgynevezett „sertésinfluenzával”, az állítólagos „madárinfluenzával” stb. kapcsolatban.

A Welt egyik aktuális szalagcímében például a következővel bombázzák az olvasókat az Mpox-szal kapcsolatban: „100 betegből három ember meghal, a halálesetek 85 százaléka gyerek”. Ezt egy felvezető fotó kíséri, amelyen egy – nyilvánvalóan afrikai – férfi látható, akinek a bőrén olyan csomók vannak, amelyek – ó, borzalom –  sokakat a fekete himlőre emlékeztetnek. De amilyen szörnyű az üzenet, amit itt közvetíteni akarnak, olyan borzasztóan szegényes a bizonyíték is.

A betegség tény. A kórokozónak kikiáltott vírus hozzárendelése ehhez a betegséghez azonban több mint kérdéses. Ebből következik, hogy sem az FDA és a WHO oltóanyag ajánlásának, sem az ajánlott teszteknek nincsenek tudományos alapjai.

A horrorvírusokról szóló, a világ közvéleményének évtizedek óta tálalt narratívával szemben a legalapvetőbb kritika minden bizonnyal az a tézis, hogy éppen ezek a vírusok nem bizonyítottak.

Még a koronavírus-kritikusok közösségében sem könnyű például mindenkinek elfogadni ezt a kritikát. De egy meglehetősen nagy részük nyitott állításaimra.

A „Vírusbizonyíték – hol vagy?” című cikkem tanúskodik erről. Június 13-án jelent meg, Sucharit Bhakdi és Michael Palmer „Léteznek egyáltalán vírusok?” című cikkére adott válaszként. Mindkét cikk az MWGFD honlapján jelent meg, az enyém ezen felül a Transition News-on is.

Ami az Mpoxot, korábbi nevén a majomhimlőt illeti, állítólag az úgynevezett ortopoxvírus majomhimlő által okozott fertőző betegség. A Wikipedia szerint ennek a vírusnak a természetes gazdái különböző rágcsálók. „Hamis gazdák”, azaz olyan gazdák, amelyekben a vírus továbbfejlődése állítólag lehetetlen, a majmok és az emberek.

Ahogy azonban Christine Massey kanadai biostatisztikus substack blogjában beszámol róla, Sarah B. Kotler, aki az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) információszabadsággal foglalkozó részlegének igazgatójaként dolgozik, most hivatalosan is kénytelen volt elismerni a következőket: az FDA illetékesei nem rendelkeznek feljegyzésekkel

  • … amelyek tudományosan bizonyítják az állítólagos „majomhimlő vírus” létezését vagy …
  • … amelyek leírják a közvetlenül az úgynevezett „gazdatestek” testnedveiből/szöveteiből/váladékaiból származó „majomhimlő vírus” részecskék tisztítását, vagy
  • … amelyben leírják, hogy egy állítólagos „majomhimlő vírus” állítólagos „genomja” épségben megtalálható egy úgynevezett „gazdatest” testnedvében/szövetében/váladékában (szemben egy in silico előállított számítógépes modellel), vagy
  • … az állítólagos „majomhimlővírusok” által állítólagosan okozott betegséggel/tünetekkel való fertőzöttséget tudományos bizonyítják [lásd itt a 6. oldalt].

Massey hozzáteszi, hogy „sajnos úgy tűnik, hogy a logika még mindig nem Sarah erőssége, mert a beismerő e-mailjében azt írta, és nem először”:

„Az FDA nem szabályozza vagy kezeli a vírusokat. Az FDA felelős a közegészségügy védelméért az emberi és állatgyógyászati gyógyszerek, biológiai termékek és orvostechnikai eszközök biztonságának, hatékonyságának és védelmének biztosításával, valamint nemzetünk élelmiszerellátásának, kozmetikumainak és a sugárzást kibocsátó termékeknek a biztonságáért. Ezért nem áll rendelkezésünkre olyan dokumentáció, amelyet válaszul rendelkezésre tudnánk bocsátani.”

Mindezek fényében azonban Massey szerint érthetetlen, hogy „az FDA »szakértői« jóváhagytak egy kuruzslószert a »majomhimlő megbetegedések megelőzésére«, részt vesznek »a majomhimlővel kapcsolatos in vitro diagnosztikák (…) sürgősségi jóváhagyásában«, és »információt nyújtanak a majomhimlő tesztek fejlesztőinek«.” Massey ironikus felhanggal folytatta:

„De hé, kinek van szüksége tudományos bizonyítékokra, amikor [az amerikai demokrata] Xavier Becerra nyilatkozata, miszerint ‘a körülmények mégiscsak léteznek’, sokkal meggyőzőbb és legitimebb (…), és ehhez bárki csatlakozhat minden további nélkül?”

Massey számos más olyan válaszra is hivatkozik, amelyeket az Információszabadságról szóló törvény alapján kapott, és amelyek „a hamis/hamisított/csalárd »majomhimlővírussal« kapcsolatosak”.

Eközben a Next Level tudományos platform alaposan szemügyre vette azt az eredeti, 1959-es publikációt, amely állítólag azonosította a majomhimlő vírust. Íme egy részlet:

A Next Level szerint ez elég ahhoz, hogy „egyértelművé tegye, hogy az »Mpox« eleve nem bizonyított tudományosan”. Ehelyett csak olyan folyamatokat látunk a kémcsőben, amelyek határozottan nem engedik azt a következtetést levonni, hogy egy biztos víruskimutatással volt dolgunk. A Next Level következtetése lényegében ugyanaz, mint Masseyé:

  • Az az állítás, hogy „vírust” észleltek, pusztán abból a tényből következik, hogy az in vitro kísérletekben a sejtek elpusztultak, azaz „citopátiás hatást” (CPE) figyeltek meg.
  • Mivel azonban nem izoláltak vírust, a CPE-t nem lehet minden kétséget kizáróan vírusnak tulajdonítani.
  • Természetes fertőzést sem lehetett bizonyítani.
  • Továbbá nem végeztek kontrollkísérleteket sem a sejttenyésztési kísérletekben, sem az állatkísérletekben.
  • A vizsgálatot nem anonimizálták, azaz nem volt garantált, hogy a vizsgálatban résztvevők, a vizsgálatot végzők és az értékelők ne tudjanak a foganatosított intézkedésről, hogy ez a nem-tudás ne befolyásolja őket.

A Next Level következtetése:

„Abból, amit az állítólagos vírusokkal kapcsolatban végzett kontrollkísérletekről tudunk, egyértelmű, hogy a CPE a kísérleti tervből és a sok adalékanyagból, például a mérgező antibiotikumokból ered – nem pedig a vírusból.”

Massey többek között a következőket ajánlja elolvasásra:

Források:

Christine Massey substack-bejegyzése: Az FDA beismeri, nincs tudományos bizonyíték a majomhimlővírus létezésére, vagy a fertőzésre. Még egy „genomot” sem talált senki és sehol… – 2024. augusztus 20.

Welt: „100 betegből három meghal, a halottak 85 százaléka gyerek”

2024. augusztus

Közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük