Mások írták

2022.03.18.

Lantos János: teljesen hülyének nézik az embert
Nagyjából hasonló “járványügyi” adatokkal az elmúlt két évben nemhogy lazítás nem volt, de szigorítás, ma pedig bejelentették a kormányinfón, hogy feloldanak majdnem minden korlátozást.  És azt hiszik, ezzel le is van tudva az egész. Nagyon nem! Nem lehet úgy tenni, mintha nem történt volna meg, hogy magyar emberek millióit tették tönkre, nem lehet egy vállrándítással túllépni az egészen. Ordító a pofátlanság, nyilván érzi a kormány, hogy nem túl népszerű, amit csinálnak, ezért most hirtelen eltűnt a “járvány”, mert április 3-án választások lesznek. Ennek ennyi az oka, nem több.
Tovább itt: Magyar Jelen


2021.11.24.
Ferenci Tamás biostatisztikus:
Gondolatok a járványügyi adatok közléséről
Az őszinte kommunikáció, a transzparens adatközlés és döntéshozatal, az emberek partnerként kezelése a sikeres járványügyi védekezés egyik alapja. Ez ugyanis talán a legfontosabb eszköz a lakosság bizalmának megnyeréséhez és fenntartásához, mely nélkül lehetetlen a hatékony védekezés – a transzparencia hiánya a legjobb táptalaj a különböző összeesküvés-elméletek terjedéséhez. Az adatok minél szélesebb körű gyűjtése és közlése szükséges ahhoz is, hogy a lakosság tisztában legyen a helyzet valódi súlyával, ami nélkül nem várható el, hogy ennek megfelelően viselkedjen. A nyílt adatközlés az egyik legjobb minőségbiztosítási eszköz is, mert a közvélemény figyelme, ellenőrzési lehetősége jellemzően nagyon hatékonyan kikényszeríti a jó minőségű munkát. Egyúttal az is igaz, hogy minél több független szakértő tudja elemezni az adatokat, annál valószínűbb, hogy a hibák a lehető legkorábban kiderülnek, és a leggyorsabban felbukkannak a továbbfejlesztési lehetőségek, mely természetesen elemi érdeke a népegészségügynek.
Tovább itt. 


2021.11.24.
Tanulmány a türingiai parlamentben: Az oltási arány és a túlzott halálozás közötti összefüggés
A tanulmányban a tudósok Prof. Dr. Rolf Steyer és Dr. Gregor Kappler arra az eredményre jutnak, úgy tűnik, hogy Németországban a többlethalálozás szorosan összefügg a vakcinázási rátával. A dokumentumban elemzett adatok a 2021. szeptember 6. és 2021. október 10. közötti időszakra vonatkoznak, és a Szövetségi Statisztikai Hivatal és a Robert Koch Intézet publikációin alapulnak. A tanulmány a 16 szövetségi állam 2021-es halálozási adatait hasonlította össze a 2016 és 2020 közötti évek átlagával.
Tovább itt. (gépi fordítás)


 

Print Friendly, PDF & Email