(Ingyenes) jogi tanácsadás Dr. Szabó Eszter ügyvéd, volt nyomozó ügyész részére

“Aki nagy tömegeket a hatályos járványügyi intézkedések megsértésére szólít fel, vagy akadályozza a járványügyi védekezést, az bűncselekményt követ el, aminek büntetése 2-8 éves szabadságvesztés lehet.” – hívta fel Dr. Szabó Eszter a figyelmet a Karc FM-en.

https://karcfm.hu/2020/10/akar-bortonbe-is-kerulhetnek-a-jarvanytagadok-hangolo-2020-10-28/?fbclid=IwAR2ywQMkTM5x-qnFS9aKSx9vALaBO23ssbGOCAa2SLGUWPkEuPrsePIW32I
Dr. Szabó Eszter szerint
“a nagy tömeg előtti uszítás vonatkozik az internetes térre is, így aki a maszkviselés elutasítására indít aláírásgyűjtést, az kimerítheti ezen tényállást, a büntethetőség pedig vonatkozik azokra is, akik a közösségi oldalakon megosztják a járvánnyal kapcsolatos szkeptikus tartalmakat, illetve tevékenyen részt vesznek az aláírásgyűjtésben.”

Évente több ezer jogszabályunkat módosítjuk, újak születnek, másokat hatályon kívül helyeznek. Ennek az az oka, hogy az élet túlhaladt bizonyos jogszabályokat. Azokról kiderült, hogy nem felelnek meg a változó kor követelményeinek, az állampolgárok igényeinek, avagy horribile dictu, kiderül, az egyes, koronavírussal összefüggő jogszabályok alapjául szolgáló mérési eredmények validálatlan tesztekkel születtek. Senkinek eszébe nem jutna, egy jogszabály módosításának szükségességét felismerő, vagy azt csak szóba hozó személyt öt év börtönbüntetéssel fenyegetni. Több ezerre tehető a magyar állampolgárok által valamilyen közügyben indított aláírásgyűjtések száma (www.peticiok.com), ezeknek jó része érvényes jogszabály megváltoztatásának igényével, szándékával függ össze. Ezekben az esetekben az állampolgárok betartják ugyan a szóban forgó jogszabályt, de szeretnék annak megváltoztatását elérni.
Mi (a koronavírus kérdésben tisztán látó magyarok) tudomásul vesszük, ha jelenlegi szabályozásunk kötelezővé teszi a maszkviselést, hű alattvalókként állampolgárokként betartjuk őket, noha ennek semmi pozitív hozadéka nincs.
Ezt a francia helyzettel illusztráljuk.

Napi új Covid-esetek Franciaországban. Vörös nyíl: Ettől a naptól fogva kötelező a maszkviselés zárt térben.

Emlékeztetünk továbbá arra, hogy semmivel nem rosszabbak azoknak az európai országoknak a járványügy mutatói, melyek nem kötelezik az állampolgárokat az értelmetlen maszkhordásra.
https://www.journalistenwatch.com/2020/09/17/kein-lockdown-uebersterblichkeit/
https://www.journalistenwatch.com/2020/09/09/erfolgsmodell-schweden-corona/
https://www.journalistenwatch.com/2020/08/04/immer-schweden-erfolge/
https://corona-transition.org/schweden-weiterhin-ohne-maskenpflicht-kein-lockdown
https://corona-transition.org/eilmeldung-daten-des-rki-beweisen-der-lockdown-in-deutschland-ist-unnotig
Emellett hiányoznak a hírek a járványhelyzet drámai romlásáról a maszkhordást elő nem író országokból.
A maszkhordás az alábbi országokban nem kötelező:
Dániában
Svédországban
Finnországban
Norvégiában
Hollandiában
Beloruszban
Lettországban
Észtországban
Japánban
Tajvanon
Koreában.
Ugyancsak emlékezetbe idézzük, hogy az ún. második hullám hazánkban nem a maszkviselés figyelmen kívül hagyása miatt, hanem a maszkviselés szinte 100 %-os betartása ellenére következett be.
E sorok írója gyakran utazik tömegközlekedési eszközökön, gyakran jár bevásárolni. Ilyenkor mindig megállapítja: A maszkviselés követése csaknem 100 %-os. Nem furcsa ez, tisztelt Dr. Szabó Eszter, tisztelt egészségügyi illetékesek? Ahol csaknem 100 %-os a maszkviselés, ott föllép a második hullám, ahol meg nincs maszkhordási kötelezettség, ott nincs második hullám?

De hogy visszatérjünk Dr. Szabó Eszter kijelentésére:  jogszabálykövetés, és a jogszabály helyeslése két külön dolog.
Követjük a jogszabályt, erre buzdítunk mindenkit, másrészt azon vagyunk, hogy kormányunk belássa, bizonyos rendelkezések értelmetlenek, és itt az ideje eltörölni a maszkhordási kötelezettséget. Ezt hívják demokráciának.

Hogy a maszkhordás közutálatnak örvend, ezt maga miniszterelnökünk ismerte be október 19-én. Az oltóanyag hét hónapon belül rendelkezésre állását úgy kommentálta Dr. Orbán Viktor, hogy hamarosan vághatjuk a centit.
Centivágás: A sorkatonák a hadkötelezettség évtizedeiben 150 nappal a nagyon várt leszerelés előtt elkezdték vágni a szabócentit, így naponta a szemük előtt volt, hogyan rövidül a hátralévő idő.
Orwell utópisztikus regényében (1984) a hatalmi gépezet nem elégedett meg a jogszabálykövető magatartással. Addig gyötörte, kínozta még gondolkodni képes alattvalóit, amíg azok el nem jutottak a végső szintre, a NAGY TESTVÉR szeretetére. És a hatalmi gépezetnek megvoltak kínzó eszközei, hogy a delikvensek megjátszás, tettetés nélkül eljussanak a tökélyre: őszintén szerették a NAGY TESTVÉRT.
Ugyancsak furcsa jogi felfogásról tesz tanúságot Dr. Szabó Eszter avval, hogy nagy tömeg előtti uszításról beszél, evvel azt a látszatot keltve, vagy legalább is azt megcélozva, hogy egy fennálló jogszabályt ab ovo nem szabad bírálni.
Nos, büntetőtörvénykönyvünk 268. §-a szerint
“aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Csak ismételni tudjuk. Távol áll tőlünk, törvény, jogszabály vagy hatósági rendelkezés ellen uszítani. Újfent deklaráljuk: A jogszabályt mindenkinek be kell tartani, legyen az akármilyen értelmetlen. Mindamellett Alaptörvényünk VIII. és IX. cikkelye alapján, valamint a jogbiztonság elvéből kifolyólag fenntartjuk magunknak a jogot, hogy esetleg véleményt nyilvánítsunk egy adott jogszabályról, rendelkezésről, és kinyilvánítsuk óhajunkat annak megváltoztatására. A további részleteket lásd itt:
Rémhírterjesztéstől a véleménynyilvánítás szabadságáig

Megint csak: ezt hívjuk demokráciának. Demokrácia = népakarat. Van még néhány országa a világnak, ahol minderre fittyet hánynak. Remélhetőleg nem ezen országok társadalmi berendezkedéseit tartja Dr. Szabó Eszter követendő példának Magyarország számára.
Megjegyezzük továbbá evvel összefüggéseben: Az EU legtöbb országában úgy az államhatalom, mint a médiák a pánikkeltés tevékeny részesei. De minden országban ott vannak a felelősségteljes orovosk, szakemberek, akik megkérdőjelezik a hivatalos narratívát. Azonban sehol az unióban senkinek nem jutna eszébe ezeket a szakembereket börtönbüntetéssel fenyegetni. Valóban ebben akar eminens lenni a magyar nemzeti kormányunk?

A nagyon gyenge jogi alapokkal természetesen tisztában van úgy Dr. Szabó Eszter, mint a kormány. Hogy csírájában el akarnak fojtani minden, a vírushelyzettel kapcsolatos kritikát, csak egyet mutat. Úgy a kormány, mint egészségügyünk megmondó emberei tisztán látják:
Nagyon gyenge tudományos alapokon áll a vírushelyzet jogi szabályozása. Megcáfolhatatlan tudományos érvek nincsenek, minden, ami van, az pánikkeltés, validálatlan teszteken nyugvó esetszám-emelkedésből levont téves következtetések, alacsony letalitás mellett. Kétségbeesésében az állami tisztiorvosi szolgálat már nyíltan beismeri, minden logika ellenére “minden olyan, akár halálos betegségben szenvedő elhunytat is a koronavírus áldozataként tart számon, akinél VALAHA diagnosztizálták a fertőzöttséget.”
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/tisztifoorvos-masodik-hullam-meredeken-emelkedo-szakasza-figyelheto-meg

Nem, az ember egyszerűen azt mondja, ilyen nem lehet a 21. században.
És a média egyöntetű támogatása mellett mégis büntetlenül tehet tisztifőorvosunk egy olyan kijelentést, amely felrúgja a logika legelemibb szabályait.
Csakugyan ide jutottunk?
“A háború béke.
A szabadság rabszolgaság.
A tudatlanság erő.” (G. Orwell: 1984)
“A májzsugorodásban elhunyt az Covid-halott.”
A mai szituáció az átlagosnál valamivel erősebb influenza-járványra utal. Amelynek halálozási adatai nem haladják meg az elmúlt évek átlagát.

És ha valaki ezek után fölteszi a kérdést: Hát akkor mi értelme van a hatalmi gépezet részéről a maszkviselés erőltetésének? Őszinte válaszunk: Nem tudjuk. Lehet, hogy az oltáslobbi így akarja elérni, hogy minél nagyobb legyen a koronavírus védőoltás társadalmi elfogadottsága? Szuggerálnak egy veszélyt, és evvel párhuzamosan kínálnak egy megoldást a szuggerált veszélyre? Vagy egyéb, ma még nem fölismerhető célok vannak a háttérben? A gazdaság gyengítése? Függőségünk, eladósodottságunk növelése?
Remélhetőleg a tényleges helyzetfelismerést hamarosan önzetlen, csakis a közjónak és nem egyes érdekcsoportoknak kedvező tettek követik.

2020. november
Király József

Print Friendly, PDF & Email
Updated: szeptember 13, 2021 — 2:55 du.

2 hozzászólás

Add a Comment
  1. Tisztelt Szerző! Köszönöm a korrekt,bátor kiállást és a tájékoztatást!

  2. Tisztelt Király Úr!
    Köszönjük az összefoglalást és a levont következtetéseket, melyekkel egyetértünk.
    Kíváncsian várjuk a fejleményeket Előbb utóbb “kibújik a szög a zsákból”! Az a gyanúnk, hogy “barátkoznunk” kell a demokrácia fogalom újra értelmezésével, és a “világkormány” által fémjelzett “szép jövő”, és a “restart” gondolatával, mely folyamatban a kőbalta ismételt használatbavétele sem kizárt, de az legalább jelentősen növelné az esélyegyenlőséget!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük