A baljós kovid-projekt anatómiája I.

A mai átlagolvasó – e sorok íróját is beleértve – idegenkedik a hosszú tanulmányoktól. Jelen tanulmány azonban rengeteg tényanyaggal bizonyítja, itt egy nagyon régóta tervezett projektről van szó. Van tehát lét jogosultsága a tanulmány magyar nyelven történő közzétételének. A dolgozat a brit konzervatív asszonyok honlapján jelent meg öt folytatásban. A honlap a víruskérdés mellett megszólal az éghajlat, gender, humán rasszok közötti kapcsolatok témákban. Havonta másfél millió látogatás bizonyítja: A brit társadalom részéről van igény a konzervatív álláspont megismerésére. A honlapot nem népszerűsíti a főáramú sajtó, és gazdag támogatói sincsenek.

Ebben a sorozatban Paula Jardine azt vizsgálja, hogyan hozták létre a kovid vakcinaprogramot közel 20 évvel ezelőtt a biológiai hadviselés 21. századi katonai “Manhattan-projektjeként”[1].

Az I. rész összefoglalója: 

A kovid pandémia nem derült égből villámcsapásként jött a Földre, ahogyan azt a média szeretné velünk elhitetni. Az USA Védelmi Minisztériuma 2004 óta készült a biológiai fenyegetés elleni védelemre. Bár Fauci nevét mindenki ismeri, ebben a csaknem 20 éves felkészülésben Dr. Robert Kadlec a kulcsfigura. 2004-ben Bush belbiztonsági tanácsának tagjaként ő dolgozta ki a 21. századra vonatkozó nemzeti biológiai védelmi politikát. Ő volt a kezdeményezője a 2004-es Project Bioshield törvénynek. Ő dolgozta ki a 2006-os Pandemics and All-Hazards Preparedness Act [A járványokra és minden veszélyre való felkészültésről szóló] törvényt. Ez vezetett a Biomedical Advanced Research and Development Authority [Biomedikai Korszerű Kutatási és Fejlesztési Hatóság] (BARDA) és a felkészültségért és reagálásért felelős miniszterhelyettesi státus kreálásához, mely hivatalt Bardec 2017-től töltötte be. Ekkor a Fauci vezette Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségkutató Intézet (NIAID) már óriási pénzekkel támogatja az mRNS vakcinák kifejlesztését többek között az influenza ellen. Mindeközben a vezető cég az mRNS-technológia fejlesztésében, a Moderna, aktívan együttműködött a Fauci-féle NIAID-del egy “közös koronavírus-vakcina” kifejlesztésén. Ezt a kísérleti vakcinát 2019 december 17-én küldték el állatkísérletekre a vuhani mikrobiológiai intézettel együttműködő Dr. Baric koronavírus-szakértőhöz.

Evvel párhuzamosan a németországi, a rákkutatásban, rákterápiában teljesen sikertelen Biontech 2018-ban az mRNS vakcinafejlesztés felé fordult.

A másik párhuzamos esemény: Bill Gates a CEPI alapítvány keretében 2017-től szorgoskodik az mRNS vakcinák népszerűsítésén. Az alapítvány a Pfizer után 2019 augusztusában meghatározó részesedést szerez a Biontechben. Eközben egy 2016-os jogszabály értelmezési trükkel a Biontechnek sikerült az mRNS vakcinákat kivonni a génterápiákra vonatkozó szigorú engedélyezési kötelezettségek alól. Így lehetővé válik majd 2020-ban, hogy az mRNS készítményeket közönséges vakcináknak tekintve a brit, EU majd USA egészségügyi hatóságok sürgősségi engedélyt adjanak azoknak. Kadlec atombombája robbant.

Amikor Dominic Cummings[2] 2021 júniusában tanúvallomást tett a brit parlament előtt, és az Egyesült Királyság kovid vakcina munkacsoportjáról kérdezték, a következőket mondta: “Bill Gates és a hozzá hasonló emberek azt mondták nekem és másoknak: “Ezt sokkal inkább úgy kell elképzelni, mint a múlt néhány klasszikus programját – a Manhattan Projectet a második világháborúban vagy az Apollo-programot -, és mindezt párhuzamosan kell felépíteni. Normális kormányzati számviteli szempontból ez teljesen őrültség, mert ha semmi sem működik, akkor szó szerint milliárdokat költöttél arra, hogy ezeket a dolgokat felépítsd, és a végeredmény nem lesz semmi – nullát kapsz érte, az egész csak pazarlás.”.

Gates a grandiózus vakcinás Manhattan-projekt támogatója, segítője és fő profitőre, de semmiképpen sem ő a kezdeményezője. A biológiai biztonsági Manhattan-projektre való felhívás még a George W. Bush-kormányzat idejéből származik.

2019. július 11-én a Biodefence Commission nevű agytröszt pódiumbeszélgetést szervezett – A biológia védekezés Manhattan-projektje: Nézzünk szembe a biológiai fenyegetések kihívásával – címmel. A cél “egy olyan nemzeti, köz- és magánszféra közötti kutatási és fejlesztési vállalkozás létrehozása volt, amely az Egyesült Államok biológiai fenyegetések elleni védelmét szolgálja”.

Dr. Robert Kadlec, az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának (HSS) felkészültségért és reagálásért felelős helyettes államtitkára (ASPR) volt a panelbeszélgetés egyik résztvevője. A vita során Kadlec azt mondta: “Itt az ideje, hogy ebben a kérdésben azt mondjuk: “Go big, or go home (Lépj egy nagyot vagy menj haza)”. A kovid-19 kapóra jött neki, hogy ezt a Manhattan-projektet úgy hajtsa végre, ahogyan az a jelek szerint szándékában állt.

Kadlec 2014-ben alapította a Biológiai Védelmi Bizottságot, amikor az egyik adományozó, az Emergent Biosolutions oltóanyaggyártó cég tanácsadója volt. A bizottság fő pénzügyi támogatója az a Hudson Intézet nevű agytröszt, amelynek társalapítója Herman Kahn, a Rand Corporation tagja, a háborús játékok úttörője, akiről Stanley Kubrick  Dr. Strangelove-ot mintázta ugyanilyen című szatirikus filmjében.

2019. december 4-én a képviselőház energiaügyi és kereskedelmi bizottsága megtartotta éves meghallgatását az USA közegészségügyi felkészültségéről és a szezonális és világjárványos influenzára való reagálásról. A bizottság előtt nyilatkozatot tett Dr. Anthony Fauci az Allergia és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézetétől (NIAID), Dr. Nancy Messonnier a Betegségellenőrzési Központtól (CDC), Dr. Peter Marks az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA) és Kadlec.

Hetvenhat nappal korábban, 2019. szeptember 19-én Trump elnök aláírta az Egyesült Államokban az influenza elleni vakcinák korszerűsítéséről szóló végrehajtási rendeletet a nemzetbiztonság és a közegészségügy támogatása érdekében, amelyben utasította a Nemzeti Egészségügyi Intézetet (NIH), a Biomedical Advanced Research and Development Authority-t (BARDA), a CDC-t és az FDA-t, hogy “gyorsítsák fel az influenza elleni fejlettebb vakcinatechnológiák bevezetését”. Az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának és a Védelmi Minisztériumnak 120 napon belül, azaz 2020. január 17. előtt kellett volna javaslatot tennie egy ehhez kapcsolódó tervre és egy költségvetésre.

A Fehér Ház szerint: “Sajnos a ma használt vakcinák közül sokakat a tengerentúlon állítanak elő, időigényes, tojásalapú technológiával, ami korlátozza hatékonyságukat, és túl lassúvá teszi a gyártást ahhoz, hogy hatékonyan leküzdhessünk egy esetleges halálos influenzajárványt”.

Anthony Fauci és Robert Kadlec

Fauci lehet a legismertebb a négy személy közül, de Kadlec az, akinek ténykedése messze a legsúlyosabb következményekkel jár. Kadlec, az amerikai légierő nyugalmazott ezredese és a George W. Bush-kormányzat biovédelmi politikáért felelős korábbi igazgatója a 21. századi amerikai biovédelmi politika fő tervezője. Tanúvallomásában elmondta: “Az ASPR küldetése az életek megmentése és az amerikaiak védelme a 21. századi egészségügyi biztonsági fenyegetésekkel szemben.

Bush belbiztonsági tanácsának tagjaként ő dolgozta ki a 2004-es, a 21. századra vonatkozó nemzeti biológiai védelmi politikát. Ő volt a kezdeményezője a 2004-es Project Bioshield törvénynek, amely létrehozta a lépfene- és himlő elleni vakcinák stratégiai nemzeti készletét (amelyet a Biológiai Védelmi Bizottság finanszírozói állítottak elő). 2005-ben Richard Burr szenátor Bioterrorizmus Albizottságának személyzeti igazgatójaként ő dolgozta ki a 2006-os Pandemics and All-Hazards Preparedness Act [A járványokra és minden veszélyre való felkészültésről szóló törvény] (PAHPA, ejtsd: Papa) törvényt. Ez a törvény hozta létre a Biomedical Advanced Research and Development Authority [Biomedikai Korszerű Kutatási és Fejlesztési Hatóságot] (BARDA) és a felkészültségért és reagálásért felelős miniszterhelyettes (ASPR) pozícióját. Az ASPR ellenőrzi a himlő- és lépfene elleni vakcinák nemzeti készletét és más közegészségügyi sürgősségi orvosi felszereléseket, például lélegeztetőgépeket. Vészhelyzet esetén ez a helyettes államtitkár széleskörű hatáskörrel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy a nemzeti reagálást koordináló egyetlen irányítási pontként működjön. Kadlecet 2017 augusztusában erősítették meg ASPR miniszterhelyettesi pozíciójában, miután Burr szenátor ajánlotta Trump elnöknek.

A képviselőház energia- és kereskedelmi bizottságának 2019. december 4-i ülésén Kadlecet arról kérdezték, hogy mit tesz a minisztériuma az amerikai gyártási kapacitás növelése érdekében. A következőket mondta:

“Csak a vakcinák kérdésével kapcsolatban, azt hiszem, a legfontosabb dolog az, hogy nem mehetek bele a részletekbe, de hamarosan lesz itt egy bejelentés, amely jelezni fog néhány hazai beruházást, hogy bővítsük néhány újabb vakcinagyártási technológiánkat, és azt hiszem, a legfontosabb dolog az, hogy aktívan törekszünk erre a végrehajtási rendelettel összhangban”.

Fauci azt vallotta, hogy Trump végrehajtási rendeletének megfelelően az ő ügynöksége, a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségkutató Intézet (NIAID) új platformtechnológiákkal, köztük az mRNS-sel kapcsolatos kutatásokat folytat és támogat. Fauci elmondta:

“A legmodernebb technológiák felhasználhatók az influenza elleni univerzális vakcinák kifejlesztésére, valamint az influenza elleni vakcina gyártásának gyorsabbá és agilisabbá tételére“.

Amikor Kadlecet arról kérdezték, hogy milyen előnyökkel járna az amerikai nép számára az olyan platformtechnológiákba, mint az mRNS, történő befektetés, a következőket mondta: “Az ilyen platformalapú megközelítések elérhetősége átalakítaná a nemzeti felkészültséget a jelenleg ismert fenyegetésekkel, valamint a jövőben újonnan megjelenő fenyegetésekkel szemben”. AzASPR/BARDA által finanszírozott, mRNS-technológiával előállított Zika-vakcina kifejlesztését idézve így folytatta: “Ez a technológia ígéretes gyors platformként megváltoztatná a nemzeti szintű reagálást számos fertőző betegség, köztük az influenza és a jövőben esetleg megjelenő új betegségek esetében.”

Az általa említett Zika-vakcinát a Moderna, az amerikai székhelyű mRNS-génterápiás biotechnológiai vállalat fejlesztette ki.

A Modernánál nem dolgoztak Influenza elleni vakcina fejlesztésén, de a cég aktívan együttműködött a Fauci-féle NIAID-del egy “közös coronavírus-vakcina” kifejlesztésén. Ennek a vakcinának a prototípusát 2019. december 17-én küldték el állatkísérletekre Dr. Ralph Baricnak, a vezető koronavírus-szakértőnek, aki együttműködött a vuhani Virológiai Intézetben kutató Dr. Shi Zhenghli-vel.

A Moderna európai riválisa, a BioNTech 2018 augusztusában jelentette be, hogy együttműködik a Pfizerrel egy mRNS influenza elleni vakcina kifejlesztésében. Célja volt, hogy ezt a preklinikai szakaszból 2020 végére eljuttassa az 1. fázisú kísérletekig. Dr. Ugur Sahin professzor, a BioNTech társalapítója és vezérigazgatója elmondta: “Meghatározó jelenlétünk a fertőző betegségek területén támogatja célunkat, hogy olyan globális immunterápiás vállalatot építsünk, amely hatékonyabb és pontosabb, immunrendszer által közvetített megközelítéseket kínál a súlyos betegségek megelőzésére és kezelésére, például az influenza és a rák.

A BioNTech a rákterápiák fejlesztésétől – amelyek közül egyiket sem engedélyezték sikeresen – a vakcinák irányába diverzifikálódott, miután  egy 2009-es uniós irányelvet 2016-ban úgy értelmeztek, hogy lehetővé  vált a géntechnológiával módosított vírusok vakcinákban való felhasználása, és ezt szabályozási kiskapuként értelmezték.

Így lehetővé vált, hogy a fertőző betegségekre irányuló génterápiák megkerüljék a szigorúbb és több ellenőrzéssel járó Advance Medicines Clinical Trials protokollokat. 2020-ban ezt az influenza elleni vakcinakutatást a kovid vakcinakutatásra állították át.

Ezt a szabályozási kiskaput felhasználva úgy az Egyesült Királyság gyógyszer- és egészségügyi szabályozó hatósága (MHRA), mint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a BioNTech mRNS kovid génterápiáit közönséges vakcinának tekintette. Az mRNS génterápiák nem tartalmaznak vírusokat; ehelyett genetikailag módosítják a befogadót, átprogramozva a sejtjeit, hogy a vírusból származó fehérjét termeljenek, amely az immunrendszert a vírus elleni válasz létrehozására serkenti, vagyis az uniós irányelv nem lett volna alkalmazható.

A Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) 2017. januári davosi indulásakor Gates lelkesen népszerűsítette az mRNS-vakcinákat.

“Most van egy új osztályú vakcina, a DNS/RNS vakcina, amelyről reméljük, hogy csak egy kis részét kellene megváltoztatnunk, és így a gyártási kapacitás már megvolna, a vizsgálatokat nagyon gyorsan le lehetne futtatni. Tudnánk, hogy milyen végpontot, milyen reagálást szeretnénk a szervezet részéről, és így vészhelyzetben a szabályozó hatóságok megértenék, hogy milyen protokollt fogunk használni”

– mondta Gates.

“Az Ebola esetében tudományos kihívást jelentett, hogy ezek a platformok nem álltak készen, nem tudtuk, hogy melyik országban, milyen típusú kártérítést követelhetnek, és így sok volt a tapogatódzás. Csak ezeknek a szabályozási bizonytalanságoknak a kijavításával és ezeknek az új platformoknak a használatával van esélyünk arra, hogy ez az idő kevesebb mint egy év legyen.”

Gates alapítványa részesedést szerzett a BioNTech-ben a 2019. októberi amerikai tőzsdei bevezetés előtt. Amikor 2017-ben arról kérdezték, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy ezek a platformvakcinák nem teszik egészségessé az embereket, azt mondta: “Igaza van abban, hogy a biztonsági küszöb tényleg, tényleg rendkívül magas, mert fenn kell tartanunk az összes vakcina hírnevét, meg kell győznünk a szülőket ezekben az országokban, hogy ezek az oltások valóban arra valók, hogy segítsenek a gyermeküknek. Bármi, amit egészséges emberekkel teszünk, szigorúbb követelményeket támaszt, mint mondjuk egy új rákgyógyszer, ahol, ha nem kapjuk meg az új gyógyszert, az eredmény meglehetősen negatív lesz.

Ezt a szigorúbb mércét hamarosan elfelejtették. A Pfizer/BioNTech termékét az Egyesült Királyság gyógyszer- és egészségügyi szabályozó hatósága (MHRA) 2020. december 2-án, egy ideiglenes felhasználási engedélynek nevezett  “Compassionate Use” – könyörületes felhasználási” mechanizmus segítségével 2020. december 2-án bevezette az európai szabályozó hatóság megkerülésével, az utolsó hónapban, amikor az Egyesült Királyság az európai uniós jog hatálya alá tartozott. Az MHRA csak néhány száz oldalnyi összefoglaló adatot vizsgált meg, a teljes dossziét nem.

Az FDA-nak van egy útvonala a “más, illetékes szabályozó hatóságokkal rendelkező országokban engedélyezett vakcinák gyorsított jóváhagyására.” A Pfizer/BioNTech vakcinát a 2004-es Project Bioshield törvényben előírt sürgősségi felhasználás alapján 2021. december 11-én engedélyezték az USA-ban. Ezt gyorsan követte az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) december 21-én kiadott engedélye. Kadlec régóta vágyott Manhattan-projekt atombombája most robbant.

Hivatkozások:

[1] Manhattan projekt: Az USA katonai kutatási projektre a II. világháború előtt és alatt a maghasadás katonai hasznosítása (atombomba) céljával.
[2] Dominic Cummings: Boris Johnson brit miniszterelnök egykori fő tanácsadója. Mint a legtöbb brit politikus, ő sem tartotta magára nézve kötelezőnek a közembereket sanyargató értelmetlen kovid-jogszabályokat. 

E sorozat 2. része Dr. Robert Kadlecről, az USA mikrobák elleni háborújának és e biológiai biztonsági “Manhattan-projektnek” a fő tervezőjéről fog szólni.

Forrás:
https://www.conservativewoman.co.uk/anatomy-of-the-sinister-kovid-project/

2023. május
Közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email
Updated: 2023.05.31. — 07:43

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük