USA-tanulmány: A gyerekeknél többet árt az oltás, mint maga a Covid-fertőzés

Legyen intő jel úgy a magyar politikusok, mint az ún. szakértők, orvosok, infektológusok, virológusok, valamint a média képviselői számára:

Nem alternatív honlapok, hanem a főáramú sajtó baloldali részében pozícionálható (a Covid-narratívát eddig feltétlenül támogató) neves angol Guardian számolt be róla 2021. szeptember 10-én, hogy az oltás adott esetben veszélyesebb lehet a gyerekek számára, mint a Covid-fertőzés.
Mindez hátszelet ad azoknak a német művészeknek, orvosoknak, közéleti személyiségeknek, akik dacolva a politika és a média fenyegetésével, lejáratával, nyíltan hangot adnak a Covid-hisztériával, de mindenekelőtt az oltásokkal kapcsolatos ellenvéleményüknek. Az állami propagandát a migrációkérdésben még teljes mellszélességgel támogató Til Schweiger például hangosan és határozottan szembeszáll az oltásokat erőltető állami propagandával. Nena, a nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű, de még ma is komoly közönséget megszólító popénekese, vagy a Tatort sorozat állandó színésze, Jan Josef Liefers a további közéleti személyek, akikkel nem tud a médiagépezet mit kezdeni. Ahhoz túl népszerűek és közismertek, hogy összeesküvést vizionáló jobboldali félbolondoknak titulálják őket.
Nem közismert továbbá Magyarországon, hogy Németországban 23.000 orvos tagadja meg a génmódosító oltások beadását, és ezt már a főáramú sajtó sem meri letagadni.
Persze ez nem zavarja az oltási kampányt, az oltóközpontok ilyenkor helyettesítik a háziorvost. Jelzés értéke mindenesetre van. Ha a két ország lélekszámát párhuzamba állítjuk, nálunk is kellene 2-3 ezer orvosnak lenni, akik lelkiismeretükre hivatkozva fölvállalják, hogy orvosi esküjükhöz híven nem ártanak pácienseiknek. Sajnálatos, hogy a 2-3 ezer helyett csak néhányan vannak.

A Guardian beszámolt egy tanulmányról, mely szerint az oltás főleg a fiúk számára veszélyesebb, mint a Covid-fertőzés. Amerikai kutatók szerint a tinédzserek könnyebben kaphatnak szívizomgyulladást (myocarditis) az oltás következtében, mintsemhogy Covid miatt kórházba kerüljenek.

Nem igazán veszélyes erre a korosztályra a koronavírus

A tanulmányt a University of California kutatói készítették, a peer rewiev eljárás még folyamatban van.
Dr. Tracy Høeg és kollégái a 2021-ben beoltott 12-17 éves amerikai gyerekek adatait vizsgálták.
A tanulmány készítői konkrét számokat prezentálnak: Két Pfizer/BioNTech oltás után egymillió egészséges fiúnál 162 szívizom-gyulladás esetet találtak a 12-15 éves korosztálynál, a 16-17 éveseknél pedig 94 esetet. Lányoknál mindkét korosztálynál 13 esetet mutattak ki. Annak kockázata, hogy egy egészséges fiatal Covid miatt kórházba kerüljön, a jelenlegi fertőzési adatok mellett 44 fő egymillió fiatalra vonatkoztatva.
Az elemzés adatai arra utalnak, hogy a 12-15 éves, egyéb betegségben nem szenvedő fiúknál 4-6-szor nagyobb a szívizomgyulladás valószínűsége, oltás után, mint annak, hogy kórházba kerüljön oltás nélkül Covid miatt 4 hónapon belül.
A tanulmány szerzői megemlítik továbbá, hogy az oltások következtében kialakult szívizomgyulladás miatt az érintett fiúk 86 %-át kórházba kellett vinni.
Az angol újság beszélt a Southamptoni egyetem fertőzéses betegségek és gyermek-immunológia szakterületének professzorával, Saul Faust-tal. A professzor igazolva látja a Brit Oltási Bizottság (JVCI) álláspontját, amely nem javasolja az egészséges gyermekek oltását. Evvel szemben a német Állandó Oltási Bizottság (STIKO) továbbra is erőlteti a gyerekek oltását. Csakúgy, mint hazánkban a tudóst, orvost, és a lakosságért aggodalmaskodó egészségügyi szakpolitikust megjátszó kis mengelék, Müller Cecíliától kezdve Merkely Béláig.
Faust professzor leszögezi az újság felé, orvosi szempontból nincs semmi sürgető körülmény a gyermekek oltása mellett.
“De ha a helyzet olyan mértékben súlyosbodna, hogy a tanítás és szakképzés ellehetetlenülne, még ő is beoltatná gyermekeit.” – fűzi hozzá a professzor.
Amely kijelentést úgy tekintünk, mintha megrettent volna saját bátorságától, és gyorsan vetett némi aprópénzt az oltásmaffiának is.
Adam Finn professzor, az oltásokkal szemben szkeptikus Brit Oltási Bizottság (JCVI) tagja, még egyszer megerősíti: jelenlegi ismereteink szerint nem kell a gyermekeket oltani. És Finn kimondja a médiák és “tudósok” által elbizonytalanított szülők számára talán a legfontosabb mondatot:

“Van egy kis kockázata annak, hogy az oltások ritka káros mellékhatásai több kárt okoznak, mint maga a (még ritkább) betegség, amitől meg szeretnénk védeni gyermekeinket.”

A Guardian mellett a Telegraph is beszámolt a tanulmányról, amely itt érhető el:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.30.21262866v1.full

Magyar nyelven a kuruc.info számolt be a tanulmányról.

2021. szeptember
Közzéteszi: Király József

 

Print Friendly, PDF & Email
Updated: 2021.09.13. — 06:56

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük