CDC: Módosított irányelvek – a magyar sajtó hallgat

Az USA járványügyi hatósága, a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) új COVID-19 irányelveiből levonható a következtetés, hogy a múltban helytelen volt a természetes immunitás figyelmen kívül hagyása és a tünetmentesek tesztelésének erőltetése.Az augusztus 11-én kiadott új irányelvek  hatályon kívül helyeznek és megváltoztatnak számos kulcsfontosságú részletet, beleértve az oltott és oltatlan emberek kezelésében idáig meglévő megkülönböztetést.

Az új irányelvek hangsúlyozzák, hogy a fertőzésen átesettek immunitással rendelkeznek a súlyos betegségekkel szemben.

Az új irányelvek nem javasolják többé a 2 m-es távolságtartást.

„A CDC elismeri, hogy itt tévedett, bár ezt nem fogja ezekkel a szavakkal kimondani” – közli Dr. Jay Bhattacharya , a Stanford Egyetem Orvostudományi Karának orvosprofesszora a The Epoch Times felé.

„Azt fogják mondani, hogy nos, a lakosság jobban védett, erősödött a természetes immunitás, és a változtatásokat a tudományos eredmények indokolják.”.

De az Egyesült Államok lakosságának nagy százaléka eddig is rendelkezett természetes immunitással vagy védettséggel a korábbi fertőzésekkel szemben, jegyezte meg Bhattacharya. Az idős lakosság több mint 80 százaléka védett a súlyos betegségekkel szemben a COVID-19 oltások(?), és a korábbi fertőzések következtében 2021 óta.

„Ez egy lépés a helyes irányba, még ha el is késett két évvet.” – tette hozzá Bhattacharya.

CDC nyilatkozat

A CDC, a változtatást a korábbi irányelvek egyszerűsítéseként állította be, aminek oka, hogy több embert oltottak be, és több COVID-19 kezelési mód áll rendelkezésre.

„Védettségünk nemzeti szinten erősebb ma, több eszköz áll rendelkezésünkre, mint például oltások, frissítő oltások, és egyéb kezelések.” – mondta Greta Massetti, a CDC. új irányelveinek szerzője.

 „Az a tény, hogy a CDC megváltoztatja az ajánlásokat, nem tekinthető annak bizonyítékaként, hogy szükségszerűen „tévedtek” egy adott kérdésben. Változott a vírus, megváltoztak az eszközeink és immunitásunk, és változott tudásszintünk. Így a mi irányelveinknek is változniuk kell. Így működik a tudomány.” – írta Jerome Adams a Twitteren.

Az elmúlt hónapokban visszaesett az oltások száma annak ellenére, hogy az oltásokat már 6 hónapos kortól engedélyezték és ajánlották gyermekek számára.

2021 decembere óta nem engedélyeztek új kezeléseket, és számos kezelésről kimutatták, hogy kevésbé hatékonyak a COVID-19-et okozó vírus újabb variánsai ellen, mint a vakcinák és bizonyos esetekben a természetes immunitás.

Még nem vonták vissza az oltáskényszert

Az útmutatás legjelentősebb változásai közé tartozik:

  • a COVID-19-cel kapcsolatba került, de tünetmentes személyek tesztelésére vonatkozó ajánlások visszavonása
  • a kontaktszemélyek nyomon követésére vonatkozó ajánlások enyhítése
  • valamint a tesztpozitív, de tünetmentes személyekkel kapcsolatba került emberek karanténra vonatkozó javaslatainak megszüntetése.

Egyes szabályok szigorúbbak a magas kockázatú létesítmények, például az idősotthonok esetében.

A COVID-19-cel kapcsolatba került személyek számára 10 napig ajánlott a maszkhordás.

Bhattacharya, aki 2020-ban társszerzője volt a Great Barrington Nyilatkozatnak, amely dokumentum az idősek összpontosított védelmére és kevesebb korlátozásra szólított fel, azt mondta, hogy az új útmutatás követi a Great Barrington Nyilatkozatban felvázolt alapelveket.

“Az új irányelvek alapján a CDC-nek haladéktalanul vissza kell vonnia az Egyesült Államokba belépő külföldi utasok COVID-19 oltásának megkövetelését, amelyet 2021 novemberében vezettek be.” – tette hozzá a professzor.

A CDC oltásokkal foglalkozó weboldala azt írja, hogy az ügynökség „ellenőrzi ezt az oldalt, hogy igazodjon a frissített irányelvekhez”. Az Egyesült Államok kormánya az irányelvek megváltoztatása óta egyetlen oltáskötelezettséget sem módosított vagy törölt.

A CDC az alábbiak szerint kommentálta a lap (Epoch Times) tájékoztatását: „A COVID-19 helyzet megváltozott az Egyesült Államokban, és ma már több eszköz áll rendelkezésünkre, mint 2020 elején, hogy támogassuk a COVID-19, valamint a súlyos betegségek, kórházi kezelések és halálesetek megelőzését. Irányelveink hangsúlyozzák azokat a minimális lépéseket, amelyeket az embereknek meg kell tenniük a közösségek védelme érdekében.

„Ezen túlmenően az irányelvek frissítését az is indokolja, hogy az Egyesült Államok majdnem teljes felnőtt lakossága immár rendelkezik bizonyos szintű immunitással, akár oltás, akár korábbi fertőzés, akár mindkettő miatt. Jobban megértjük azt is, hogy kinek van nagyobb a kockázata a COVID-19 súlyos megbetegedésének kockázatára, és azt is, hogy miként védhetjük meg őket a súlyos betegségektől.

„Azáltal, hogy több eszköz áll rendelkezésünkre – például oltás, emlékeztető oltás és kezelés – megvédhetjük magunkat és közösségeinket a COVID-19 okozta súlyos betegségektől, illetve fokozott védelmet és rugalmasságot biztosítunk a jövőre nézve. A CDC erősen elkötelezett a COVID-19 kezelése mellett, továbbra is reagálunk a változó kihívásokra, és meghatározzuk a COVID-19-hez kapcsolódó legjobb kezelési módokat.

A magyar sajtó részére a CDC 10 nappal ezelőtt megváltozott irányelveivel kapcsolatban valaki újfent hírzárlatot rendelt el, amelyet egyaránt követnek a közszolgálati és a kereskedelmi médiák.

Ma, 2022. augusztus 21-én nincs tájékoztatás magyar nyelven a módosított irányelvekről. Nem lehet véletlen, hogy a sztárok, celebek magánéletének legapróbb részleteiről buzgón beszámoló magyar sajtó egy fél mondatot sem szentelt a CDC irányelvei megváltoztatásának. Hasonló módon totális hallgatással reagált a hazai egészségügy és média a WHO nyilatkozatára 2021. júniusában, melyben nem ajánlják a gyermekek kovid-oltását, mert a mellékhatások kockázata magasabb, mint a várható haszon, továbbá a WHO 2021. januári ajánlására, mely szerint a PCR-teszteket “értelmezni” kell. Ami eggyel több ok honlapunk olvasására.

Az Epoch Times tájékoztatása itt érhető el.

2022. augusztus

Közzéteszi: Király József

Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

Add a Comment
  1. Csak egy észrevétel:
    A majmos kép alatt, ma 2022.augusztus 21 van.

    1. Huh, kösz, javítottam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük