A baljós kovid-projekt anatómiája V.

Ez az ötödik része annak a sorozatnak, amelyben Paula Jardine azt vizsgálja, hogy a kovid vakcinaprogramot az amerikai védelmi tervezők közel 20 évvel ezelőtt a biológiai védekezés 21. századi “Manhattan-projektjének” tekintették. Az előző rész itt olvasható.

Az ötödik rész összefoglalása:

A 2010-es években új lendületet vett az emberre potenciális fenyegetést jelentő vírusok katalogizálása, valamint a felkészülés az ellenük való védekezésre.
2014-ben a katonai gépezet keretén belül megalkotják a „One Health – Egy egészség” fogalmat, ami azt akarja kommunikálni, hogy a járványügyi helyzet Föld bármelyik részén kihatással van az egész Föld lakosságára.
A járványügyi védekezés militarizálásának újabb fejezete: Az amerikai kormányzat és a gyógyszeripar által létrehozott alapítványok képviselői közös cikkben hívják fel a figyelmet 2017-ben a védekezés katonai mintájú irányítására. A cél a vakcinákkal telepumpált és így minden lehetséges vírustámadástól előre megvédett (megölhetetlen) US katona. A program során fejlesztik ki a Moderna és Biontech genetikai vakcinákat.
Végső soron a polgári lakosok villámgyors ledózerolása genetikai vakcinákkal az USA-ban és világszerte az USA katonai projektjeinek mellékterméke. Természetesen a gyógyszeripar alapítványain és a WHO-n keresztül gondoskodott róla, hogy ebbe az irányba fejlődjenek a dolgok.
Egy 2016-os, a Rockefeller Alapítvány által szervezett konferencián színre lép Dr. Gao, a Kínai Járványügyi Központ akkori igazgatója is. Ezt követően az USA gépezet a Vuhani Mikrobiológiai Kutatóintézetnek adja ki a koronavírusokkal kapcsolatos felügyeleti munkát. Ebben szerepet játszott, hogy a vonatkozó USA törvények tiltották a gain-of-function kutatást, azaz a vírusok szándékos veszélyesebbé tételének kutatását (hogy immár a veszélyesebb vírusok ellen nagyobb volumenben adhassanak el vakcinákat).

2017 ÁPRILISÁBAN, három hónappal a Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) davosi indulása után a Harvard Business Review-ban megjelent egy véleménycikk, amely szerint a világnak szüksége van egy DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) típusú programra a világjárványok megelőzésére.

A cikket Dante Disparte, a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (FEMA) Nemzeti Tanácsának és a Világgazdasági Fórum (WEF) Digitális Pénznemek Kormányzása Konzorciumának későbbi tagja, valamint Tom Ridge kormányzó, vietnami veterán, az Egyesült Államok első belbiztonsági minisztere írta. Ridge a Dr. Robert Kadlec által létrehozott Biodefense Commission társelnöke, egy olyan magánszervezeté, amelynek finanszírozói közé tartoznak a himlő és lépfene elleni vakcinákat gyártó Bavarian Nordic és Emergent Biosolutions, valamint a Hudson Institute, amelynek társalapítója 1961-ben Herman Kahn volt, a Rand Corporation pionírja a (Kadlec által oly kedvelt) helyzetszimulációk terén, akiről Stanley Kubrick Dr. Strangelove-ként alkotott szatírát.

A társszerzők a következőket írták: “A közegészségügyben sokkal könnyebb támadni, mint védekezni. A jó támadójáték azonban sokkal több koordinációt igényel – úgy nemzetközi, mind országhatárokon belüli szinten. Úgy véljük, hogy ennek az erőfeszítésnek az első fontos lépése az, hogy az Egyesült Államok és a világ kormányai a Védelmi Kutatási Projektek Ügynökségének (DARPA) megfelelőjét hozzák létre, amely az ágazatközi erőfeszítéseket a biológiai és világjárványkockázati készültség fokozására összpontosítja.

Kadlec Covid-19 Manhattan Projectje, amelyről itt számoltunk be, és amelyet az Egyesült Államokban Operation Warp Speed néven indítottak el, nemzetközi szinten pedig a CEPI, a DARPA nemzetközi megfelelője a vakcinák terén, ennek megfelelően járt el. A cél a DARPA Pandemic Prevention Platform (P3) programjának levezénylése volt a köz- és magánszféra közötti partnerségek hálózatán keresztül. A DARPA szerint a P3 célja “a katonai készenlét és a globális stabilitás támogatása új módszerek keresése révén”, hogy meggyorsítsák a fertőző betegségek elleni orvosi intézkedések felfedezését, integrációját, preklinikai tesztelését és gyártását.

Dr. Michael Callahan, akit Kadlec megbízott, hogy vizsgálja meg a karantén alá helyezett Diamond Princess üdülőhajón kitört Covid-19 járványt, hogy bebizonyítsák a SARS-CoV2 tünetmentesen terjedését, volt az a kutatóorvos, aki 2005 és 2012 között a DARPA biológiai védelmi “terápiás” programjait irányította. Ez része volt a DARPA “szuperkatona” projektjének, amelynek célja az volt, hogy “megölhetetlen” katonákat hozzon létre, akik így helyzeti előnnyel rendelkeznek az ellenséges csapatokkal szemben. Callahan belső páncélzatnak nevezte azt a programot, amelynek célja a fertőző betegségek elleni nagy hatású genetikai vakcinák kifejlesztése volt, amelyeket ma a Moderna és a BioNTech forgalmaz.

Ha a hagyományos módon kifejlesztett vakcinákat a mikrobák elleni háborúban rutinszerűen bevetett reguláris csapatoknak tekintjük, akkor a DARPA által kívánt új genetikai gyorsreagálású vakcinák a gerillaharcosok, “wrestling-harcosok”, amelyeket ideiglenes tűzfalként kell használni.

A kill proofing program célja az volt, hogy az amerikai katonák rövid időn belül a világ bármely pontján bevethetővé váljanak. Callahan 2007-ben a következőket mondta a Wired magazinnak: “Katonáink a mai napig sebezhetőek olyan betegségekkel szemben, amelyekre az ellenség immunis. Ha egyetlen katona is megfertőződik, veszélybe kerül a küldetés, ,és gyakran meg is szűnik”.

Callahan vezetése alatt a biológiai védelmi terápiás program éves költségvetése 61 millió dollárról 260 millió dollárra nőtt. A portfólió nyolc programot foglalt magába, amelyek kilenc új kutatási gyógyszert (investigational new drug, IND) és három új – már a piacon lévő gyógyszerekre vonatkozó – felhasználási kérelmet generáltak. Callahan indította el a Védelmi Minisztérium Icon-programját, az Accelerated Manufacture of Pharmaceuticals (AMP) programot is, amely vészhelyzeti felhasználású, pandémiás sertésinfluenza (H1N1) elleni vakcinát fejlesztett ki. Ő kezdeményezte a kanadai Nemzeti Mikrobiológiai Laboratórium és az amerikai hadsereg orvosi kutatóintézete által létrehozott programot, amely kifejlesztette a ZMapp-ot, egy kísérleti monoklonális antitestet az ebola kezelésére. A ZMappot a British American Tobacco egyik leányvállalata által termesztett dohánynövényekből nyerik, és a 2014-es nyugat-afrikai ebolajárvány kitörésekor 200 emberen tesztelték, anélkül, hogy korábban bármilyen humán klinikai vizsgálaton átment volna a biztonságosság vagy hatékonyság tekintetében.

Az ADEPT: PROTECT nevű genetikai vakcinaprogram a 2011-ben indított Pandemic Platform Program (P3) része. A program középpontjában a “hatékony DNS- és RNS-kódolt orvosi ellenintézkedések gyors felfedezése, jellemzése, előállítása, tesztelése és szállítása” áll.

Figyelemre méltó módon erről a jóváhagyott költségvetésről hiányzik a “biztonságos” szó. Ez a program a Moderna és a BioNTech által a Covid-19 világjárvány révén a gyógyszerpiacra bevezetett mRNS-génterápiás vakcinák eredete.

A Wired magazin 1996-ban számolt be először arról, hogy az amerikai hadsereg vágyik ezekre a genetikai vakcinákra, de a Covid-19 megjelenéséig kevés érdemi előrelépés történt a fejlesztésükben, hogy a szokásos hatósági engedélyezési eljárásokat követve kereskedelmi forgalomba kerüljenek. Ettől függetlenül a “gyorsreagálású” technológia használatának engedélyezésére irányuló törekvés továbbra is töretlen maradt.

2017-ben Matt Hepburn, a P3 menedzsere, Kadlec másik háborús fölbujtója, a következőket nyilatkozta: “A DARPA célja egy olyan technológiai platform létrehozása, amely képes egy kórokozó azonosítását követő 60 napon belül az egészségügyi szolgáltatók kezébe adni egy védőkezelést, és ez a kezelés a beadástól számított három napon belül védelmet indukál a betegekben. Ilyen sebességgel kell tudnunk haladni, figyelembe véve, hogy a járványok milyen gyorsan kicsúszhatnak az ellenőrzésünk alól. A technológiának bármilyen vírusos betegséggel szemben működnie kell, függetlenül attól, hogy kerültek-e már korábban kapcsolatba emberekkel, vagy sem.

Úgy tűnik, hogy a Sars-CoV-2 nevű hordozórakéta, amely ezt az oltóanyag-technológiai forradalmat (engedélyezés, jóváhagyás téridőn átívelő warp [1] sebességgel) számtalan polgár karjába eljuttatta, más amerikai kormányzati programok mellékterméke, amelyek célja a Project for the New American Century (PNAC) által a Rebuilding America’s Defenses (Amerika védelmének újjáépítése) című dokumentumban megfogalmazott teljes spektrumú dominancia doktrína megvalósítása volt.

A biológiai védelem feltűnés nélkül, csaknem mellékesen szerepelt egy sornyi terjedelemben a PNAC dokumentumában. Bár Kadlec, Tara O’Toole és társaik a 2001. júniusi, a himlővel, mint biofegyverrel támadó “Dark Winter” nevű táblagépes szimulációval megpróbálták a védelmi tervezők figyelmét a biofegyverekre irányítani, ez csak a 9/11-et követő lépfene-támadások után kapta meg a kívánt figyelmet. Annak ellenére, hogy az FBI feltételezte, hogy az úgynevezett Amerithrax-támadások a belső ellenség műve (insider job) volt, a mikrobák elleni háború elérkezett.

A mikrobák elleni háborúban a teljes spektrumú dominancia magába foglalja a kórokozók fejlődésének előrejelzését, a megelőzésükre tett kísérleteket és végül az ellenük való védekezést. Az 1960-as évek eleje óta az amerikai hadsereg a műveleti felkészültségi erőfeszítések részeként világszerte katalogizálja a kórokozókat, hogy oltóanyagokat fejlesszen ki a személyzet védelmére. 2009-ben az USAID, az USA kormányügynökség, amely köztudottan a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) fedőszerveként működik, elindította az Új Járványveszélyek (Emerging Pandemic Threats, EPT) programot, amelynek célja a fejlődő világban jelentkező új járványveszélyek korai felismerése. Ezt a vírusfelügyeleti programot PREDICT-nek nevezték el. Célja a koronavírusok, influenzavírusok és filovírusok, például az Ebola állati eredetű forrásainak azonosítása, valamint a járványveszély csökkentése volt “azon gyakorlatok és magatartásformák minimalizálásával, amelyek az új kórokozóknak az állati rezervoárokból az emberre történő átterjedését és terjedését váltják ki”.

Öt évvel az EPT program után az EcoHealth Alliance nevű nonprofit szervezet, amelynek elnöke Dr. Peter Daszak, a betegségek ökológiája iránt érdeklődő brit zoológus, csatlakozott a PREDICT programon dolgozó nemzetközi konzorciumhoz. Az EcoHealth Alliance-t eredetileg Wildlife Trust néven, természetvédelmi szervezetként Gerald Durrell brit természettudós alapította 1971-ben. Eredeti céljaitól mára messze eltávolodott.

Dr. William Karesh, az EcoHealth Alliance egészségügyi és politikai ügyvezető alelnöke, Kadlec Biológiai Védelmi Bizottságának tagja, részt vett a 2014-es munkaértekezleteken, amelyeken a Biológiai Védelmi Bizottság “Nemzeti tervezet a biológiai védelemről” című dokumentumát készítették. Egyben az Egészségügyi Világszervezet tanácsadója is, és neki tulajdonítják a “One Health – Egy egészség” kifejezés megalkotását, amelyet az EcoHealth Alliance által támogatott interdiszciplináris megközelítés leírására használnak, amely szerint a bolygó minden élőlényének egészsége és jólléte összefügg egymással. A One Health “filozófiát” a WHO és az Egyesült Államok kormánya is elfogadta.

2016-ban az érdekelt felek a Rockefeller Alapítvány olaszországi Bellagio Konferenciaközpontjában gyűltek össze, hogy “víziót dolgozzanak ki a globális viromaprojekt fontosságáról és megvalósíthatóságáról egy olyan világ felépítésében, amely biztonságban van az újonnan megjelenő vírusos betegségek fenyegetésétől”. Karesh mellett ott volt. Dr. George Gao, a Kínai Járványügyi Központ akkori igazgatója is. Az “Egy egészség” logika szerint, amint a vírusokat azonosították és katalogizálták, minden élőlény, legyen az ember vagy állat, vakcinázásra rendelt, az egészségük érdekében.” A múlt hónapban Sir Jeremy Farrar, a WHO leendő vezető tudósa felszólította a kormányokat, hogy invesztáljanak az összes ismert állati influenza elleni vakcina kifejlesztésébe, arra az esetre, ha emberi járványt okoznának.

A mikrobák elleni háborúban számtalan az ellenség, és mindez profitot jelent a gyógyszeripar számára.

A PREDICT konzorcium a koronavírusokkal kapcsolatos felügyeleti munkát a Wuhan Institute of Virology (WIV) nevű intézetnek adta ki. 2018-ban az EcoHealth Alliance bejelentette, hogy a WIV denevérbarlangokban a SARS-szal közeli rokon vírusokat talált, amelyek képesek megfertőzni az embert. Talán nem meglepő, hogy Dr. Daszak részt vett Dr. Baric-kel, Sir Jeremy Farrarral és Dr. Anthony Faucival abban az e-mail-láncban, amely a “vírus eredetről szóló alapvető vitaként” vált ismertté, hogy eloszlassanak minden, a SARS-CoV2 laboratóriumi eredetére vonatkozó feltételezést.

Amint azonosítják az állati vírusrezervoárt, működésbe lép a másik DARPA-program, a PREMPT, amelynek célja, hogy “megelőző vakcinával megelőzze a kórokozók megjelenését“. Ennek a programnak, amelyet egykor Michael Callahan is felügyelt, az a célja, hogy fenntartsa a katonai készenlétet a távoli helyszínekre történő bevetésre, a fertőző betegségek elleni védekezés révén, a vírusok állati gazdaszervezeteit önterjesztő vakcinákkal megcélozva.

Még a vadon élő állatok sem maradnak ki Amerika teljes spektrumú dominancia törekvéseinek hatóköréből. 2018 márciusában az EcoHealth Alliance benyújtott egy PREMPT finanszírozási javaslatot a DARPA-hoz DEFUSE néven, amely egy denevérkoronavírus elleni vakcina kifejlesztését javasolta.

A DARPA elutasította a javaslatot azon aggályok miatt, hogy az sérti az Obama-kormányzat által 2014 októberében elrendelt moratóriumot a kockázatos gain-of-function kutatásokra, amelyek a koronavírusokat és az influenzavírusokat patogénebbé vagy átvihetőbbé tehetik. Ez tragikus módon nem volt elég ahhoz, hogy leállítsák a kutatást.

Következő cikkemben arról fogok beszámolni, hogy Anthony Fauci pontosan hogyan kerülte meg ezt a tilalmat azáltal, hogy a gain-of-function kutatást Kínába szervezte ki.

A cikk forrása:

Anatomy of the sinister Covid Project, Part 5

Hivatkozás:

[1] warp speed: A scifi irodalomból, főként a Csillagok háborúja c. filmsorozatból ismert, a fénysebességnél nagyobb sebesség.

2023. június
Közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük