Felhívás az orvoskollégák felé a SARS-CoV-2 elleni védőoltások megszüntetésére – nyílt levél

A németországi ‘Hippokratészi Eskü’ Orvosi Szövetség 2023 augusztusában nyílt levélben fordult az orvoskollégákhoz, egészségügyi szakemberekhez, kutatókhoz, tudósokhoz és polgárokhoz:
Szüntessék meg a modRNS oltóanyagok alkalmazását. 

A levél itt érhető el.

Az alábbiakban közreadjuk fordítását.

Ärztlicher Berufsverband Hippokratischer Eid (Hippokratészi Eskü Orvosi Szövetség). Von-Suppé-Str. 37a. 22145 Hamburg

Felhívás az orvoskollégák felé a SARS-CoV-2 elleni védőoltások megszüntetésére –  nyílt levél

Hamburg, 2023. augusztus

Kedves kolléganő, kedves kolléga!

A világjárvány kezdetén teljesen érthető és követhető volt, hogy több oldalról is kezdeményezték oltóanyag megtalálását és gyors terjesztését. Feltételezték, hogy a COVID-19 betegség veszélyes a lakosságra, és hogy egy vakcina elháríthatja ezt a veszélyt. Ennek eredményeképpen az ezekre az anyagokra vonatkozó szabályozási korlátokat alacsony szinten állapították meg, és a potenciális veszély jelzéseket figyelmen kívül hagyták.

Időközben új ismeretek sokaságával lettünk gazdagabbak. Ezek arra utalnak – amint azt e levél függelékében dokumentáljuk -, hogy az alaphelyzet 2020 óta drámaian megváltozott:

  • A vakcinák sokkal kevesebb védelmet nyújtanak, mint azt eredetileg reméltük.
  • Ez az alacsony védelem sokkal több mellékhatással jár, mint azt feltételezték, és mint amennyit az emberek más vakcinák esetében hajlandóak elfogadni.
  • A gyermekek számára a betegség csak kis mértékben veszélyes, ezért a SARS CoV2 elleni védőoltás gyermekek esetében abszolút ellenjavallt.
  • Úgy tűnik, hogy a vakcinák hatással voltak a termékenységre. A születések 14%-os csökkenését – kilenc hónappal a tömeges oltás megkezdése után – hivatalosan is megerősítették.
  • A modRNS technológia nem kiforrott: (modRNS: genetikailag módosított mRNS): nem lehet szabályozni, hogy mennyi fehérje termelődik. Ismert, hogy a tüskefehérjék toxikusak (aktív receptor kötőhely), ezért egyértelmű dózis-válasz kapcsolatra van szükség. Ennek ellenére ezt a technológiát továbbra is használni fogják.
  • Az engedélyező hatóságok egyik célja valószínűleg az volt, hogy csökkentsék a genetikai beavatkozás, azaz a modRNS-vakcinák vagy a vírusvektor-vakcinák szabályozási akadályait.
  • Ez a technológia azonban jelentős mellékhatásokkal jár együtt.
  • Ez ahhoz vezethet, hogy elvileg még az előremutató, gondosan tesztelt géntechnológiai beavatkozások is hiteltelenné válnak.

Arra kérjük Önöket, hogy hallgassák meg az eltérő tudományos véleményeket, és követeljék meg a hatóságoktól és a politikusoktól, hogy az érdekektől független kutatásokon keresztül pontos felméréseket és vizsgálatokat végezzenek.

Talán Ön is szembesül a pácienseivel kapcsolatos megoldatlan aggodalmakkal és problémákkal. Szeretnénk párbeszédet kezdeni Önnel – nem utolsósorban erről. A különböző tapasztalatok alapján a nyílt párbeszéd elengedhetetlen az orvosi ethosz megőrzéséhez és fenntartásához (Genfi fogadalom, Nürnbergi Kódex).

Kérjük, tekintse meg a tudományos dokumentációt tartalmazó függeléket, amely az indoklást tartalmazza.

Kollegiális üdvözlettel

A Hippokratészi Eskü Orvosi Egyesület független kollégákból és tudósokból álló csapata

Kérdésekkel és észrevételekkel kapcsolatban a következő címen érhetnek el minket:

Dr. Sonja Reitz

geschaeftsfuehrung@aerzte-hippokratischer-eid.de

Igazoló dokumentáció

A modRNS vakcinák feltételezett veszélytelensége nem helytálló

1, A modRNS-vakcinák alkalmazására vonatkozó tervek hosszú múltra tekintenek vissza, amelyeket Angela Merkel kancellár már 2018-ban, a berlini világegészségügyi csúcstalálkozón bejelentett [[1], és amelyeket Bill Gates a német Curevac céggel való együttműködésen keresztül szorgalmazott [2]. A Covid-19 világjárvány csupán egy alkalmas szerencsés eset volt ebben a politikai tervezésben, hogy kijátsszák a meglévő szabályozást, mert:

2, A német kormány számára már ismert volt egy BMBF kutatási projekt révén, amelyben Prof. Stefan Hockertz is részt vett, hogy a modRNS technológia nem elég biztonságos, mert nem felel meg az alapvető farmakológiai alapfeltételeknek:

Nem lehet ellenőrizni, hogy egy hatóanyagból a szervezet mely pontján, mennyi idő alatt mekkora végső dózis termelődik. (Források: Hockertz professzorral készített interjú, Hockertz professzor különböző előadásai).

Ennek egyik oka az mRNS állapota az uridin N1-metil-pszeudouridinnel történő helyettesítése következtében. [3]. Továbbá a BioNTech megerősítette a modRNS gyors terjedését az egész szervezetben intramuszkuláris injekció beadása után [4]. Ez különösen a különböző szervek endotheliumában okozza a tüskefehérjék termelődését [5]].

A modRNS technológia nem elég biztonságos.

Nem lehet szabályozni, hogy a szervezet melyik pontján mennyi idő alatt mekkora végső dózisú, végső soron mérgező anyag (tüskefehérje) termelődik, ami gyulladást és autoimmun reakciókat válthat ki az erekben, szervekben, idegekben és az agyban.

3, A modRNS-t kationos nanolipid részecskékbe csomagolják. Ezek áthatolnak a membránokon, eljutnak az agyba, valamint toxikusnak és erősen gyulladáskeltőnek is bizonyultak. A tüdőben és a lépben megnövekedett DNS-szálszakadást mutattak ki. [6-10] [6] A reproduktív toxikológiai vizsgálatok hiánya és a PharmEur monográfiái az SM 102 és az ALC 0315 anyagokra vonatkozóan szigorúan tiltják a gyógyszerkészítményekben való felhasználásukat.

4, Annak érdekében, hogy a modRNS egyáltalán elfogadható legyen az emberi szervezet és az immunrendszer számára, olyan kifinomult rendszert alkalmaznak, amely néhány napra csökkenti a természetes immunrendszer aktivitását, hogy az ne pusztítsa el azonnal az idegen RNS-t. A modRNS-eket nem lehet azonnal eltávolítani. Ezt a mechanizmust Ugur Sahin már 2014-ben publikálta [11], és abszolút alapfeltétele annak, hogy ez a technológia működjön [12, 13] [12].

Hirtelen, váratlan halálesetek Németországban. Az oltások 2020.12.27-én kezdődtek.

5, Továbbá 2005 óta ismert, hogy a tüskefehérjék toxikusak – noha a vakcináknak valójában inertnek kell lenniük. A különböző mellékhatások az aktív receptor-kötőhellyel magyarázhatók; az előállított tüskefehérjék többek között az ACE2, CD147 és NRP1 receptorokhoz kötődnek, és károsítják a sejtek működését. [14-17] [14]
6, Mindez aggodalomra ad okot: a szakemberek által megfigyelt, gyorsan terjedő rákos megbetegedések növekedése a SARS-CoV-2 modRNS “vakcinázást” követő természetes immunitás ilyen mértékű elfojtásával magyarázható. Ha ez igaz, akkor várható az ilyen esetek további növekedése. [12] Az egészséges sportolók hirtelen halálozásának jelentős növekedése is összefügghet ezzel [18]. A hirtelen, váratlanul bekövetkezett halálesetek jelentős növekedéséről 2021 I. negyedéve óta szisztematikusan gyűjtött adatok találhatók a betegbiztosító pénztárak szövetségi egyesületének (Kassenärztliche Bundesvereinigung) számviteli adatai között – több tízezerről van szó! [19]

7, Prof. Arne Burkhardt patológiai vizsgálatai bebizonyították, hogy többek között a genetikai “védőoltások” után elhunyt személyek haláláért a tüskefehérjékkel szembeni autoimmun reakciók voltak felelősek [20]. Ezek a vizsgálatok azt is bizonyítják, hogy a modRNS-technológia biztonságosságáról eredetileg állított állítás, miszerint a modRNS csupán az izomban marad az injekció beadásának helyén, hamis volt. Ehelyett ezek és más tanulmányok azt mutatták, hogy a modRNS az egész szervezetben eloszlik [4, 21][21], hosszú ideig kimutatható a nyirokcsomókban és más szövetekben, és így lehetővé teszi a mellékhatásként megfigyelt érrendszeri kórképeket [22-25] [22].

8, Kórtani vizsgálatok azt mutatják, hogy a modRNS-vakcináció után elhunyt személyek egy kohorszának 20%-ánál a tüskefehérjék által okozott autoimmunológiai kórkép az egyetlen okozó [26].

9, Mintha ez nem lenne elég, a Szövetségi Népességkutató Intézet megerősíti, hogy “erős összefüggés van az oltási programok megkezdése és a termékenység csökkenése között kilenc hónappal a programok megkezdése után”. [kiemelés a szerkesztők részéről]. Németország esetében 14%-kal kevesebb születésről számolnak be, Svédország esetében közel 10%-kal. Ezek a tanulmányok utalnak arra, hogy az emberek a SARS-CoV-2 elleni védőoltás utánra halaszthatták a gyermekvállalást. [27] – A születések számának csökkenése azonban nem a kovidjelenség (ami logikusan várható lett volna), hanem az oltások megkezdésével áll korrelációban. A rekombináns tüskefehérjéket – amelyekről ismert, hogy toxikusak [14-16] [14] – immunhisztokémiailag kimutatták a herékben, petefészkekben, méhnyálkahártyában és egy oltást követő halvaszületésnél a méhlepényben és a köldökzsinórban. Burkhardt professzor egy negatív ellenpróbával, a nukleokapszid vizsgálattal kizárta a Covid-19 fertőzést. [28].

Mindez csak véletlen egybeesés?

A modRNS vakcinák elfogadhatatlanul magas mellékhatásainak aránya

10, A modRNS-sel végzett újszerű megelőző géntechnológiai beavatkozások, amelyeket tévesen és eufemisztikusan “védőoltásoknak” neveznek, elfogadhatatlanul magas mellékhatási arányokkal rendelkeznek. Ezekről szintén nagy hatású folyóiratokban jelentek meg publikációk, és nagy kohorszokban is megfigyelték őket. [29-41]
[29]
Nagyon gyakran ezek a publikációk a mellékhatások – különösen a tromboembólia, a stroke és a vérzés, a neutropenia és a myocarditis – megnövekedett előfordulási arányát a SARS-CoV2 fertőzés esetén állítólag még magasabb előfordulási arányhoz hasonlítják, és így ártalmatlannak állítják be őket. Ezek az összehasonlítások mind azzal a módszertani hibával küzdenek, hogy a SARS-CoV2 fertőzéseket a vakcinázási időszak alatt vizsgálták, és így nem tesznek különbséget a nem beoltott személyek valódi fertőzései és a modRNA-injekció ellenére bekövetkező fertőzések között. Ugyanis:

11, A “beoltottak” nem védettek a SARS-CoV2 fertőzésektől, és nem is adják át ritkábban ezt a fertőzést, így másokat sem védenek, és ez a beavatkozás hosszú távú védelmet sem nyújt [29, 42-51].[42]

Mindezek fényében nem kerülhetjük meg a SARS-CoV2-oltás mellékhatásainak magas arányát a “védőoltásokhoz” viszonyítva. Ha megnézzük a https://vaersanalysis.info/2023/06/02/vaers- summary-for-covid-19-vaccines-through-5-26-2023/ (2023.06.07-i állapot) honlapot, amely a CDC Vaccine Adverse Events Database (CDC Oltási Mellékhatások Adatbázisa) hivatalos adatait elemzi, kiderül:

A súlyos nemkívánatos események és a vakcinával összefüggő halálesetek 2020 decembere óta a mai napig több mint háromszor magasabbak, mint az összes többi vakcina esetében együttvéve az adatbázis 1990-es kezdete óta: az Egyesült Államokban ez az összes többi vakcina esetében évente 169 haláleset, a Covid-19 vakcinák esetében pedig évente 6990 haláleset jelent.

Ugyanez igaz a súlyos nemkívánatos mellékhatásokra is.

A Covid-19 vakcinák esetében ezek száma évente 5781, ez a szám az összes többi vakcinára együttesen körülbelül 312. Tehát a Covid-19 vakcinák esetében évente 18,5-szer több életveszélyes mellékhatást és körülbelül 41-szer több halálesetet regisztrálunk, mint az összes többi vakcinánál együttesen. Mivel a Covid-19 “vakcinák” által nyújtott védelem hatékonysága rövid ideig tart, és gyakori ismétlést igényel, a lehetséges károk idővel összeadódnak.

Ráadásul a VAERS adatbázis adatai csupán passzív monitorozásból (önkéntes bejelentésből) származnak, amelyről ismert, hogy akár 90%-kal alulbecsüli az adatokat az aktív megfigyeléshez képest, amelyet már korán követeltek, de soha nem léptettek életbe [52] [53, 54] [52].

Meg kell akadályozni a modRNA platform általánosítását más betegségek oltásaira!

Az eddigiek ismeretében feltételezhető, hogy a Covid-19 világjárvány vészhelyzetét arra használták fel, hogy enyhítsék a modRNS platform technológia engedélyezésének szabályozási akadályait, hogy növeljék a technológia elfogadottságát a lakosság és az orvosszakma körében.

Az itt elhangzottakból nyilvánvalónak kell lennie, hogy ennek nem orvosi, hanem elsősorban gazdasági és politikai okai vannak.

Ezért feltételezhető, hogy ezt a technológiát most kiterjesztik a már létező oltásokra és betegségekre, így a jövőben az új modRNA platformmal fogják elvégezni az olyan standard oltásokat, mint az influenza, kanyaró, bárányhimlő, mumpsz stb. elleni oltások, hogy egy új, gazdaságilag jövedelmező piaci terjeszkedést hozzanak létre, amelyben Németország ismét a nemzetközi piac élére kerülhet az itt székhellyel rendelkező vállalatain keresztül.

Ez a lakosság egészségének és biztonságának rovására fog menni, és etikailag elfogadhatatlan, mert különösen az egészséges embereken alkalmazott oltások engedélyezésénél fokozott biztonsági irányelveket kell alkalmazni a jelenlegi orvosi szabványoknak megfelelően.

Ez a tény nyilvánvalóan rejtve maradt a jogalkotó előtt, és a végrehajtó hatalom elhallgatja. Feltételezhető, hogy csak a felhasználók, azaz az orvosok, és az érintettek, azaz a betegek nyomása fog politikai korrekciót eredményezni.

Ezért felszólítunk minden érintettet – orvosokat, egészségügyi szakembereket, kutatókat, tudósokat és polgárokat –, hogy vessenek véget ennek a gyakorlatnak, azzal, hogy az orvosok nem alkalmazzák ezeket az „oltó”anyagokat, a páciensek nem fogadják el őket, a kutatók pedig sürgősen tárják fel a megfelelő potenciális veszélyeket.

Irodalom, hivatkozások

  1. [1] www.bundesregierung.de/breg-en/service/archive/speech-by-federal-chancellor-angela-merkel-at-the-world-health-summit-and-the-grand-challenges-meeting-berlin-16-october-2018-1541228; 2023.06.07-i állapot
  2. [2] www.gatesfoundation.org/Ideas/Speeches/2018/10/Grand-Challenges-Annual-Meeting; 2023.06.07-i állapot
  3. [3] https://de.wikipedia.org/wiki/N1-Methylpseudouridin 2023.08-17-i állapot
  4. [4]A BioNTech válasza 2022.02.16-án Prof. Burkhardt Patológiai Intézetének modRNA- Válasz az 5. kérdésre: https://pathologie-konferenz.de/BIONTECH%20Antwort%20an%20Pathologie-Konferenz.pdf ; 2023.08.17-i állapot
  5. [5] www.pathologie-konferenz.de 2022.03-11-i előadás, 2023.08.17-i állapot
  6. [6] Ndeupen S, Qin Z, Jacobsen S, Bouteau A, Estanbouli H, Igyártó BZ. The mRNA-LNP platform‘s lipid nanoparticle component used in preclinical vaccine studies is highly inflammatory. iScience. 2021;24(12). https://doi:10.1016/j.isci.2021.103479
  7. Knudsen KB, Northeved H, Kumar PE, Permin A, Gjetting T, Andresen TL, Larsen S, Wegener KM, Lykkesfeldt J, Jantzen K, Loft S, Møller P, Roursgaard M. In vivo toxicity of cationic micelles and liposomes. Nanomedicine. 2015 Feb;11(2):467-77. https://doi:10.1016/j.nano.2014.08.004, Epub 2014 Aug 25. PMID: 25168934.
  8. Lv H, Zhang S, Wang B, Cui S, Yan J. Toxicity of cationic lipids and cationic polymers in gene delivery. J Control Release. 2006 Aug 10;114(1):100- https://doi:10.1016/j.jconrel.2006.04.014, Epub 2006 May 13. PMID: 16831482.
  9. Lonez C, Vandenbranden M, Ruysschaert JM. Cationic lipids activate intracellular signaling pathways. Adv Drug Deliv Rev. 2012 Dec;64(15):1749-58. https://doi:10.1016/j.addr.2012.05.009, Epub 2012 May 23. PMID: 22634161.
  10. Yang, Yuan, Qin, Zhen, Zeng, Wei, Yang, Ting, Cao, Yubin, Mei, Chaorong and Kuang, Yu. „Toxicity assessment of nanoparticles in various sys- tems and organs“ Nanotechnology
  11. [11] Sahin U, Karikó K, Türeci Ö. mRNA-based therapeutics — developing a new class of drugs. Nature Reviews Drug Discovery. 2014;13(10):759- 80. https://doi:10.1038/nrd4278.
  12. [12] Seneff S, Nigh G, Kyriakopoulos A, McCullough P. Innate Immune Suppression by SARS-CoV-2 mRNA Vaccinations: The role of G-quadruplexes, exosomes and microRNAs. Food and Chemical Toxicology. 2022;164:113008. https://doi:10.1016/j.fct.2022.113008
  13. Föhse FK, Geckin B, Overheul GJ, van de Maat J, Kilic G, Bulut O, et al. The BNT162b2 mRNA vaccine against SARS-CoV-2 reprograms both adap-tive and innate immune responses. medRxiv. 2021:2021.05.03.21256520. https://doi:10.1101/2021.05.03.21256520
  14. [14] Kuba K., Imai Y., Rao S., Gao H., Guo F., Guan B., Huan Y., Yang P., Zhang Y., Deng W., Bao L. (2005). A crucial role of angiotensin converting enzyme 2 (ACE2) in SARS coronavirus–induced lung injury. Nature Medicine, 11(8), 875–879. 10.1038/nm1267
  15. European Medicines Agency, February 2021: Assessment report: Comirnaty Common name: COVID-19 mRNA vaccine (nucleoside-modified) Procedure No. EMEA/H/C/005735/0000, S. 42 unten, Állapot: 2023. 07.06. https://www.ema.europa.eu/en/documents/assessment-report/comir- na-ty-epar-public-assessment-report_en.pdf
  16. Avolio E, Carrabba M, Milligan R, Kavanagh Williamson M, Beltrami AP, Gupta K, Elvers KT, Gamez M, Foster RR, Gillespie K, Hamilton F, Arnold D, Berger I, Davidson AD, Hill D, Caputo M, Madeddu P. The SARS- CoV-2 Spike protein disrupts human cardiac pericytes function through CD147 receptor-mediated signalling: a potential non-infective mechanism of COVID-19 microvascular disease. Clin Sci (Lond). 2021 Dec 22;135(24):2667-2689. 10.1042/CS20210735.
  17. https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/117616/Zweiter-Rezeptor-fuer-SARS-CoV-2-erklaert-breites-Symptomspektrum-von-COVID-19; 2023.07.02-i állapot
  1. [18] Dowd E. „Cause Unknown“ – The epidemic of Sudden Deaths in 2021 and 2022. New York: Skyhorse; 2022.
  2. [19] https://afdbundestag.de/datenauswertung-von-impffolgen/ ; 2023.07.02-i állapot.
  3. [20] https://pathologie-konferenz.de/en/; 2023.06.07-i állapot.
  4. [21] Li C, Chen Y, Zhao Y, Lung DC, Ye Z, Song W, et al. Intravenous Injection of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) mRNA Vaccine Can Induce Acute Myopericarditis in Mouse Model. Clinical Infectious Diseases. 2021. https://doi:10.1093/cid/ciab707.
  5. [22] Boettler T, Csernalabics B, Salié H, Luxenburger H, Wischer L, Alizei ES, et al. SARS-CoV-2 vaccination can elicit a CD8 T-cell dominant hepatitis. Journal of Hepatology. 2022. https://doi.org/10.1016/j.jhep.2022.03.040.
  6. Röltgen K, Nielsen SCA, Silva O, Younes SF, Zaslavsky M, Costales C, et al. Immune imprinting, breadth of variant recognition, and germinal center response in human SARS-CoV-2 infection and vaccination. Cell. 2022;185(6):1025-40.e14. https://doi:10.1016/j.cell.2022.01.018.
  7. Mudd PA, Minervina AA, Pogorelyy MV, Turner JS, Kim W, Kalaidina E, et al. SARS-CoV-2 mRNA vaccination elicits a robust and persistent T follicular helper cell response in humans. Cell. 2022;185(4):603-13.e15. Epub 2022/01/14. https://doi:10.1016/j.cell.2021.12.026. PubMed PMID: 35026152; PubMed Central PMCID: PMCPMC8695127.
  8. Mörz M. A Case Report: Multifocal Necrotizing Encephalitis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against COVID-19. Vaccines. 2022;10(10):1651. PubMed PMID: https://doi:10.3390/vaccines10101651
  9. [26] Schwab C, Domke LM, Hartmann L, Stenzinger A, Longerich T, Schirmacher P. Autopsy-based histopathological characterization of myocarditis after anti-SARS-CoV-2-vaccination. Clinical Research in Cardiology. 2022. https://doi:10.1007/s00392-022-02129-5
  10. [27] Bujard M, Andersson G (2022): Fertility declines near the end of the COVID-19 pandemic: Evidence of the 2022 birth declines in Germany and Sweden https://www.bib.bund.de/Publikation/2022/Fertility-declines-near-the-end-of-the-COVID-19-pandemic-Evidence-of-the-2022-birth-declines-in-Germany-and- Sweden.html?nn=1219558, 2023.08.18-i állapot
  11. [28] Prof. Arne Burkhardt: Patológia előadás, 2023.02.25.
  12. [29] Lucenti S. Ne alkossunk „Lex-COVID-19-et“ a korona-intézkedésekre –II. rész: Közvetlen és közvetett COVID-19 oltás kötelezések, mint aránytalan intézkedések. Neue Zeitschrift für Verwaltungsrecht. 2023;42(3):1-7.
  13. Oster ME, Shay DK, Su JR, Gee J, Creech CB, Broder KR, et al. Myocarditis Cases Reported After mRNA-Based COVID-19 Vaccination in the US From December 2020 to August 2021. JAMA. 2022;327(4):331-40. https://doi:10.1001/jama.2021.24110
  14. Keh RYS, Scanlon S, Datta-Nemdharry P, Donegan K, Cavanagh S, Foster M, et al. COVID-19 vaccination and Guillain-Barré syndrome: analyses using the National Immunoglobulin Database. Brain. 2022. https://doi:10.1093/brain/awac067.
  15. Fraiman J, Erviti J, Jones M, Greenland S, Whelan P, Kaplan RM, et al. Serious Adverse Events of Special Interest Following mRNA Vaccination in Randomized Trials. SSRN Preprint. 2022.
  16. Emani VR, Pallipuram VK, Goswami KK, Maddula KR, Reddy R, Nakka AS, et al. Increasing SARS-CoV2 cases, hospitalizations and deaths among the vaccinated elderly populations during the Omicron (B.1.1.529) variant surge in UK. medRxiv. 2022:2022.06.28.22276926. https://doi:10.1101/2022.06.28.22276926.
  17. Bardosh K, Krug A, Jamrozik E, Lemmens T, Keshavjee S, Prasad V, et al. COVID-19 vaccine boosters for young adults: a risk benefit assessment and ethical analysis of mandate policies at universities. Journal of Medical Ethics. 2022: medethics-2022-108449. https://doi:10.1136/ jme-2022-108449.
  18. Kwan AC, Ebinger JE, Wei J, Le CN, Oft JR, Zabner R, et al. Apparent risks of postural orthostatic tachycardia syndrome diagnoses after COVID-19 vaccination and SARS-Cov-2 Infection. Nature Cardiovascular Research. 2022;1(12):1187-94. https://doi:10.1038/s44161-022-00177-8.
  19. Chui CSL, Fan M, Wan EYF, Leung MTY, Cheung E, Yan VKC, et al. Thromboembolic events and hemorrhagic stroke after mRNA (BNT162b2) and inactivated (CoronaVac) covid-19 vaccination: A self-controlled case series study. eClinicalMedicine. 2022;50:101504. https://doi.org/10.1016/ j.eclinm.2022.101504.
  20. Rose J. A report on the U.S. vaccine adverse events reporting system (VAERS) on the Covid-19 messenger ribonucleic acid (mRNA) biologicals. Science, Public Health Policy, and the Law. 2021;2:59-80.
  21. Gerber GF, Yuan X, Yu J, Cher BAY, Braunstein EM, Chaturvedi S, et al. COVID-19 vaccines induce severe hemolysis in paroxysmal nocturnal hemo-globinuria. Blood. 2021;137(26):3670-3. https://doi:10.1182/blood.2021011548.
  22. Hippisley-Cox J, Patone M, Mei XW, Saatci D, Dixon S, Khunti K, et al. Risk of thrombocytopenia and thromboembolism after covid-19 vaccinati- on and SARS-CoV-2 positive testing: self-controlled case series study. BMJ. 2021;374:n1931. https://doi:10.1136/bmj.n1931.
  23. Mevorach D, Anis E, Cedar N, Bromberg M, Haas EJ, Nadir E, et al. Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccine against Covid-19 in Israel. New England Journal of Medicine. 2021;385(23):2140-9. https://doi:10.1056/NEJMoa2109730.
  24. Patone M, Handunnetthi L, Saatci D, Pan J, Katikireddi SV, Razvi S, et al. Neurological complications after first dose of COVID-19 vaccines and SARS-CoV-2 infection. Nature Medicine. 2021;27(12):2144-53. https://doi:10.1038/s41591-021-01556-7.
  25. [42] McLeod D, Martins IP, Pelech S, Beck C, Shaw CA. Dispelling the myth of a pandemic of the unvaccinated. International Journal of Vaccine Theo- ry, Practice, and Research. 2022;2(1):267-86.
  26. Hatfill SJ. Covid-19 vaccine mandates and the U.S. military. Journal of American Physicians and Surgeons. 2022;27(2):48-51.
  27. Nordström P, Ballin M, Nordström A. Risk of SARS-CoV-2 reinfection and COVID-19 hospitalisation in individuals with natural and hybrid immunity: a retrospective, total population cohort study in Sweden. The Lancet Infectious Diseases. 2022;22(6):781-90. https://doi:10.1016/S1473-3099(22)00143-8
  28. Chau NVV, Ngoc NM, Nguyet LA, Quang VM, Ny NTH, Khoa DBaP, Nguyen Thanh, et al. Transmission of SARS-CoV-2 Delta Variant Among Vac- cinated Healthcare Workers, Vietnam. SSRN Preprints. 2021. http:// dx.doi.org/10.2139/ssrn.3897733
  29. Gazit S, Shlezinger R, Perez G, Lotan R, Peretz A, Ben-Tov A, et al. Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: rein- fections versus breakthrough infections. medRxiv. 2021:2021.08.24.21262415. https://doi:10.1101/2021.08.24.21262415.
  30. Riemersma KK, Grogan BE, Kita-Yarbro A, Halfmann PJ, Segaloff HE, Kocharian A, et al. Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination. medRxiv. 2021:2021.07.31.21261387. https://doi:10.1101/2021.07.31.21261387.
  31. Linsenmeyer K, Charness ME, O’Brien WJ, Strymish J, Doshi SJ, Ljaamo SK, et al. Vaccination Status and the Detection of SARS-CoV-2 Infection in Health Care Personnel Under Surveillance in Long-term Residential Facilities. JAMA Network Open. 2021;4(11):e2134229-e. https://doi:10.1001/jamanetworkopen.2021.34229.
  32. Kampf G. The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing. The Lancet Regional Health – Europe. 2021;11:100272. https://doi.org/10.1016/j.lanepe.2021.100272.
  33. Salvatore PP, Lee CC, Sleweon S, McCormick DW, Nicolae L, Knipe K, et al. Transmission potential of vaccinated and unvaccinated per- sons infected with the SARS-CoV-2 Delta variant in a federal prison, July— August 2021. medRxiv. 2021:2021.11.12.21265796. https://doi:10.1101/2021.11.12.21265796.
  34. Bleier BS, Ramanathan M, Lane AP. COVID-19 Vaccines May Not Prevent Nasal SARS-CoV-2 Infection and Asymptomatic Transmission. Oto- laryngology–Head and Neck Surgery. 2021;164(2):305-7. https://doi:10.1177/0194599820982633. PubMed PMID: 33320052.
  35. [52] Walach H, Klement RJ, Aukema W. The Safety of COVID-19 Vaccinations — Should We Rethink the Policy? Science, Public Health Policy, and the Law. 2021;3:87-99. https://www.publichealthpolicyjournal.com/general-5.
  36. Madigan D, Sigelman DW, Mayer JW, Furberg CD, Avorn J. Under-reporting of cardiovascular events in the rofecoxib Alzheimer disease studies. American Heart Journal. 2012;164:186-93. https://doi:10.1016/j.ahj.2012.05.002
  37. Golder S, Loke YK, Bland M. Meta-analyses of adverse effects data derived from randomised controlled trials as compared to observational studies: methodological overview. PLoS Medicine. 2011;8(5):e1001029.: https://doi:10.1371/journal.pmed.1001026

Közzétevő, mint páciens megjegyzése: A magyarországi adatok valószínűleg nagyon hasonlók a németországihoz. Eltérés abból adódhat, hogy itthon jelentős %-ban kínai (nem modRNS) vakcinát is fölvehettek az emberek.
Mi vezetett oda, hogy egy gyógyításra felesküdött orvostársadalom politikai nyomásra ugyan, de kritikátlanul magáévá tette az oltóanyaggyártó maffia narratíváját, úgy Németországban, mint Magyarországon? Lesz-e erő a történtekkel szembenézni, és  megalkotni azokat a mechanizmusokat, hogy soha többé elő ne fordulhasson klinikai tesztsorozaton át nem ment oltóanyag engedélyezése, sőt, kötelezése?

A német orvosi szövetség nyílt leveléről tájékoztattuk a Magyar Orvosi Kamarát és a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságát, avval a kéréssel, hogy tegyenek meg mindent a modRNS vakcinák betiltására a szokásos engedélyezési eljárás lefuttatásáig.

2023. október
Közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

Add a Comment
  1. Nagyon szépen köszönöm a megjelent írást. Számomra nagyon hasznos volt.

    Nekem lenne egy kis kérésem:

    – Hogy lehetne azt kideríteni, hogy az EMA milyen engedélyezési tevékenységet végzett a génoltásokkal ?

    – Az EMA főnőkét, Emer Cooke asszonyt ki választotta meg erre, most már minden felelősséget mellőző, hivatal élére ?

    Én a következő forrást talál ezzel kapcsolatban:
    https://www.ema.europa.eu/en/news/emer-cooke-nominated-new-ema-executive-director

    Itt valami board ( tanács, bíztosság )-ról van szó.

    – Ki tudja az EMA-t a döntései miatt felelősségre vonni ?

    – Egy nemzeti kormány felülírhatja-e az EMA előírásait ?

    Mert az nem mindegy, hogy a járvány és veszélyhelyzetre való tekintettel hirtelen engedélyt kapott a génszernek az emberi szervezetben való befecskendezése.

    Ha rendelkezésre áll valamilyen írás, vagy füles ebben a témában, akkor azt szívesen venném.

  2. Korábban olvashattuk, hogy Lauterbach az oltáskárosultak kezelését nem a kassza (OEP v. NEAK), hanem külön költségvetési forrásból oldaná meg. Erről Fritz Tamás is írt egyet a Magyar Nemzetben.
    Talán ezen a vonalon indult el egy ellenkezés az mrns oltásokkal szemben, ami nem kis löketű, legalábbis ahhoz képest, ami nálunk van. Nálunk egészségügyi miniszter sincs, és ott tartunk, hogy “Aki nem oltatja be magát az meg fog halni”.és különben minden a legjobban lett kezelve.
    Ehhez hozzávesszük az EU parlamentben elhangzottakat, a dr David Martin és mások nyilatkozatait.
    Ha lassan is, de talán annál biztosabban érik a Nürnberg 2.0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük