Szlovákia: Határozott NEM a WHO-pandémiaszerződésre

Robert Fico szlovák miniszterelnök a szeptemberi szlovákiai választásokon győztes SMER párt konferenciáján beszédében kijelentette, hogy kormánya nem írja alá az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvány elleni egyezményét. Erről az RTV Aktuell számol be.

A SMER parlamenti képviselői a ratifikáció ellen is szavaznának a parlamentben. Fico, aki a balközép HLAS párttal és a nemzeti irányultságú Slovenská Národná Strana párttal alkotott koalíciót, egyórás beszédében ellenezte a WHO hatáskörének az államok szuverenitásának rovására történő megerősítését.

Fico hangsúlyozta, hogy

ilyen ostobaságot csak őrült gyógyszergyárak tudtak volna kitalálni. A szerződés ugyanis egy “világjárvány” idején az aláíró országok egészségügyi minisztériumaiból a WHO-ra ruházná át az egészségügyi hatásköröket.

Ez a senki által meg nem választott szervezet drákói döntési jogköröket kapna, és nemcsak arra lenne felhatalmazva, hogy az aláíró országokat vakcinák és gyógyszerek vásárlására kötelezze, hanem kötelező védőoltásokat is elrendelhetne anélkül, hogy az állam, a választott kormányával bármit is tehetne ellene.

Fico az egész megállapodást “a kapzsi gyógyszergyárak tervének” nevezte.

Forrás:

Illetve

https://transition-news.org/slowakei-klares-nein-zum-who-pandemievertrag

Kommentárunk: 

Sajnálatos, hogy a baloldali, szocialista, stb. fogalmak üres szóhüvelyek Magyarországon. A magyar ún. baloldalt ma egyedül az Orbán-kormány elleni harc érdekli, a klasszikus baloldali értékek, a kisemberek problémái hidegen hagyják őket. A baloldali pártszövetség vezetői között hemzsegnek az idegenből ideküldött és felépített személyek. Nem sokkal jobb a nemzeti, konzervatív keresztény értékrendet képviselő oldal, amely állandóan szabadságharcot folytat Brüsszel ellen – verbálisan. 

Szlovákia nemcsak a vírushisztéria, hanem a klímarögeszme kérdésében is szuverén politikát folytat: 

Fico Robert Huliak-ot kívánta környezetvédelmi miniszter posztra, amit a köztársasági elnök asszony megvétózott, mondván, hogy nem járul hozzá “klímatagadó” miniszter kinevezéséhez. A huzavona kompromisszummal zárult, Huliak a parlamenti környezetvédelmi bizottság elnöke lett. Ilyen minőségében az éghajlatvédő megélhetési NGO-k milliós állami támogatásának megnyirbálásáról kíván gondoskodni. 

Mindennek betetőzéseképp az új szlovák kormány leállította Ukrajna katonai támogatását, és első cselekedeteinek egyike egy moszkvai út volt, hogy bocsánatot kérjenek Putyintól. 

A szlovák példa megmutatja, lehet a nemzet érdekében politizálni itt, Közép-Kelet-Európában is. Sajnálatos, hogy Fico személyében erre egy olyan személy mutat példát, aki eddig magyarellenességével tűnt ki.
Úgy tűnik, hungarikum, vagy inkább nemzeti betegség, hogy akik a hatalomba kerülnek, sok mindennel foglalkoznak, de a választókkal való törődés nem tartozik ezek közé. És ebben a mentalitásban a jobb- és baloldal teljesen egységes. Sajnálatos, hogy a magyar választópolgárok vevők erre a színjátékra, hagyják magukat jelszavakkal megtéveszteni és az orruknál fogva vezetni.
Míg a környezetvédelmi miniszteri kinevezés körüli huzavonáról beszámolt a magyar sajtó, a WHO pandémiaszerződés elutasításáról hallgat, mint a sír. Ami mutatja: Sok minden feladata van a magyar médiának, a tájékoztatás nem tartozik ezek közé, és itt teljesen mindegy, hogy közszolgálati vagy kereskedelmi médiáról van szó. Magyarul a sajtó  félretájékoztat, elhallgat, azaz az állampolgárt nem olyan valakinek tekinti, akinek pénzéért szolgáltatással (tájékoztatással) tartozik, hanem valami egészen másnak. 

2023. december
Közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük