Egy fénykép, egy grafikon és egy térkép

A fénykép az egy hónapja minden lockdown-hisztériát megszüntető Texas államban készült 2021. április 4-én.
Ugye emlékszünk még a portugál apokalipszis bejelentésére a magyar médiákban 2021. januárjában? A portugál kormány az értelmetlenül szigorú lezárásokon három napra enyhített egy icipicit, de ez az értelmetlenül szigorú besoroláson semmi nem változott. A lazítás lényegében azt jelentette, hogy az érvényben lévő 23 és 5 óra közötti kijárási tilalmat a kormány december 23-ára kegyesen 1 és 5 közötti időszakra, december 24- és 25-ére 2 és 5 óra közötti időtartamra szűkítette le. December 26-tól újra 23 órakor kezdődött a kijárási tilalom. És amilyen nagylelkű volt a kormány, még azt is megengedte, hogy a karácsonyi rokoni találkozókon nem korlátozta a résztvevők számát. Igaz, Antonio Costa  miniszterelnök fölszólította a lakosságot, hogy az ünnepi találkozókon is viseljenek maszkot. Szilveszterre a kormány a szabadban max. 6 fős csoportosulást engedélyezett, és – micsoda könnyelműség – megengedte, hogy az emberek a saját településen belül az éjjel 2 órás kijárási tilalomig idegen személyek lakásában tartózkodhassanak.A magyar sajtóban 2021 januárjában a nemzetközi trendet követve egymást érték a híradások:
“A lazítás után eldurvult a helyzet Portugáliában…”
“Szigorú országos karantént vezetnek be Portugáliában…”
“Járvány: egészségügyi válsághelyzet Portugáliában…”
“Portugáliában lesújtó a járványhelyzet…”
“Súlyos árat fizetett Portugália a lazításokért…”

És most? Ugyancsak a nemzetközi trendet követve a magyar sajtó néma marad. Valakik úgy döntöttek, sem a magyar, sem a nyugati világ többi országának lakossága nem érett még az ilyen hírekre. Nem értenék meg, félreértelmeznék. Esetleg elkezdenék törni a fejüket. Hogy is van ez? Portugáliában a minimális enyhítés súlyos következményekkel járt, Texasban (és a lezárásokat fenéken billentő többi 20 államban) a korlátozások szinte teljes megszüntetése abszolút semmi negatív következménnyel nem járt?
Hátha még meglátnák az alábbi grafikont.A grafikon az új Covid esetek számának alakulását ábrázolja 2020. november 1. és 2021. április 5 között Michigan, New Jersey, New York, Texas és Mississippi szövetségi államokban.

Ha még egyszer ránézünk az általunk már közölt térképre, láthatjuk, hogy Michigan, New Jersey, New York a korlátozásokat, mindenekelőtt a maszkviselést továbbra is fenntartó államok közé tartozik, Texas és Mississipi pedig azok közé, amelyek azokat március elején megszüntették. Tehát a maszk-kényszer megszüntetése kifejezetten jó hatással van az esetszámok alakulására.

És ez olyan valami, aminek nem szabadna lennie. És ha kormányunk komolyan gondolná a járvány elleni védekezést, nem a mozgóátlag függvényében, nem a nyáron, nem majd valamikor, nem 24 órán belül, hanem azonnal megszüntetné a maszk-kényszert. Hiszen előttük a példa: A maszk-kényszer megszüntetése maga után vonja az esetszámok csökkenését. Szóval, aki nem szünteti meg a maszk-kényszert, az NEM AKARJA AZ ESETSZÁMOK CSÖKKENÉSÉT.

De a kormány – összhangban a médiával és a tudósokkal – hallgat. Nem mintha az ellenzék a világ legtermészetesebb dolgaként tematizálná a különös jelenséget. Amiből azt szűrjük le, a magyar jobb- és baloldal ugyan kritizál(hat)ja egymást a vírushelyzet nem megfelelő kezelése miatt, de a lényeges dolgokat egyik sem tematizál(hat)ja. A máskor a korlátozásokat, a lakosság abajgatását olyan szívhez szólóan megmagyarázó gépezet megnémult. Nem hallunk róla sem Müller Cecíliától, sem Orbán Viktortól, sem Rusvai Miklóstól, sem Kásler Miklóstól, sem Boldogkői Zsolttól, sem Szlávik Jánostól, sem Merkely Bélától. Ne feledjük: e két utóbbi személy igen jól keres a mi lezárásunkon. Elemi érdekük a hisztéria fenntartása. https://mfor.hu/cikkek/makro/szlavik-janos-veszteseges-cege-is-antigen-gyorstesztet-kezdett-arulni.html

Mert ha csak egy szót is ejtenének róla, megint csak a fejüket kezdenék el használni az emberek. A végén még arra jutnának, hogy nincs is pandémia. Hogy nem volt első és második hullám, és nincs harmadik hullám. Influenza van, mint minden télen-tavasszal. Hogy az összes korlátozó intézkedés értelmetlen, hatástalan, sőt inkább kontraproduktív. Ne adj ég, még az is megfordulna az emberek fejében, hogy valami baj lehet a tesztekkel, ha az esetek nagy részében tünetmentes embereket neveznek ki halálos betegnek.

Sőt, horribile dictu, még azon is elkezdenének gondolkodni, ha nincs pandémia, akkor miért erőlteti ezt a médiagépezet, a nyugati világ kormányai és a fizetett “tudósok” hada. Amiből automatikusan következik, hogy az oltások értelmén is elkezdenének gondolkodni.

“Nem, ez valóságos katasztrófa volna. Maradjon csak a félretájékoztatás, illetve a tények elhallgatása. Hátha szerencsénk van, és átlagpolgár nem néz túl a tányér peremén, nem tájékozódik alternatív vagy külföldi hírforrásokból.”
Így gondolkodnak.

Bár a főáramú sajtó az USA-ban is a pandémia szuggerálás része, valamelyest megmaradtak még az objektív tájékoztatás elemei. Így a New York Times egy részletes elemzést tett közzé március 23-án, mely államban milyen szintűek a korlátozások.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/states-reopen-map-coronavirus.html

Ezt legutóbb április 6-án frissítették, így gyakorlatilag aktuális képet kapunk az államokról. Március 23. és április 6 között az alábbi államok mondtak búcsút a maszk-kényszernek:

Indiana
Wisconsin
Arkansas
Arizona

Tájékoztatás a magyar sajtóban erről? Nulla.

2021. április

Az itt megjelent írás alapján összeállította:

Király József

Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás

Add a Comment
 1. Az Illuminati úgy látszik ragaszkodik az előre meggyártott menetrendjéhez, a covid oltás csecsemőknél mint védőoltás tervezett bevezetése, valamint a kaliforniai egyik egyetem megszellőztetése a Lassa vírus lehetséges hullámáról, a torokgyík indiai “bevezetése” mind ez mutatja.
  A médiumokban háttérhatalmi vezényléssel a kormányok által vezérelt bűncselekmény folyik, a lakosság folyamatos félelemben tartása, pánikkeltés.
  Nem beszélnek a napozásról, mint D-vitamin bevitelről, a zöldségfélék, gyümölcsök, húsfélék fogyasztásáról, a C-vitamin beviteléről, a maszk nélküli levegővételről, ami mind-mind az egészséges élet, az életbenmaradás és az immunrenszer záloga.
  Mivel minden embert életveszélyben tartanak, sőt a tömeggyilksság a céljuk, ezért mindenkinek jogában áll bármilyen eszközzel megvédeni az életét, bármilyen eszközzel, hangsúlyozom, bármilyen eszközzel. A kormányfő már nyavajog hogy a lakosságból annyian nem akarják beoltatni magukat mint amennyit ők akarnak, ezért szankciók várhatók. Vagy nem vásárolhat az aki nem oltatta be magát, vagy karhattalommal akarják majd beadatni az oltást. Lehet hogy keveés ember lesz, de ne számítson arra a mindenkori kormány hogy feltett kézzel fogjuk megadni magunkat az akaratuknak. Meg tudunk halni kórházi kezelés, lélegeztetőgép és védőoltás nélkül is, nem kérünk ezekből a szándékos tömeggyilkos módszerekből, bármi áron megvédem az letem ezen intézkedések ellen.

  1. Csornai Katalin

   Hogyan?

 2. Horváth Bertalan

  Teljes mértékben igazat adok a Szabó nevű hozzászólónak! Hazánkban a háttérhatalom helytartói kormányoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük