Bírói függetlenség? Tegnap volt.

Mindegyikünk találkozott már felháborító, a bűnöst futni hagyó vagy nagyon enyhe büntetést, felfüggesztettet kirovó bírói ítélettel. Gondoljunk csak a SZEVIÉP-ügyre, Kaleta-ügyre, Cozma-ügyre. De ez csak a jéghegy csúcsa a közelmúltból, a magam korabeli embernek évtizedes tapasztalatai vannak, hogy egyáltalán nem ritka a vérlázító ítéletek hozatala a magyar jogrendben. Egy-egy ilyen ítélet után a sajtó, az államgépezet, a jogvédők a TASZ-tól a Helsinki bizottságig siettek megnyugtatni a kisembereket:
Igaza van uram, jól látja tisztelt hölgyem, de teccik’ tudni, a bírói függetlenség… Eközben szinte hallani lehetett, ahogy tördelték kezeiket. És néha még tettek is egy megjegyzést, a kis butája nincs tisztában a demokratikus államberendezkedés egyik fontos vívmányával, a bírói függetlenséggel, melynek értelmében a bíró csak lelkiismerete és a jogszabályok szerint dönt.
Így volt ez a világ más részén is.
Nos, történt, hogy Németországban egy weimari anya jogi úton támadta meg az iskolai maszkhordási, távolságtartási és gyorsteszttel végzendő tesztelési kötelezettséget, mondván, hogy ezek pszichés károkat okoznak 8 és 14 éves fiainál.Az ügyben a Weimari Családügyi Bíróság hozott egy szenzációs döntést, amelyről természetesen ugyancsak nem tájékoztatott a hazai főáramú média és a vírusrettegők (rettegtetők) államgépezete.
Christian Dettmar, a bátor weimari bíró, ezúttal csakugyan lelkiismeretére és nem lobbicsoportokra hallgatva 2021 április 8-án egy 177 oldalas ítéletet hozott, melynek első oldalán a következők állnak: A bíróság megtiltja az érintett iskolának, illetve vezetőiknek, hogy kötelezzék a tanulókat

 • maszkok viselésére
 • távolságtartás előírására
 • SARS-COV-2 vírus gyorsteszteken való részvételre.

A bíró több szakértő állásfoglalására támaszkodott:

• Prof. Dr. med. Ines Kappstein 
• Prof. Dr. Christof Kuhbandner (Robert Koch Intézet)
• Prof. Dr. rer. biol. hum. Ulrike Kämmerer.

A bíró utalt a gyerekek fizikai, pszichikai és pedagógiai károsodásra, anélkül, hogy evvel szembeállítva jelentős járványvédelmi előny jelentkezne.
Az iskolák csak marginális szerepet játszanak a pandémiában.
Az alkalmazott gyorstesztek, csakúgy, mint a PCR-tesztek eleve alkalmatlanok a SARS-COV-2 fertőzés megállapítására. Az RKI számításai szerint, ahogyan azt az egyik szakértő, Prof. Dr. Kuhbandner levezeti:

80 %-os tesztspecifitásnál, 98 %-os szenzitivitást feltételezve két valódi pozitív teszteredményre 98 hamis pozitív eredmény születne. Ilyen intézkedések veszélyeztetik a gyermek jólétét, melyet a Polgári Törvénykönyv, BGB, 1666 §-a szavatol. Az iskola nem hivatkozhat a vonatkozó tartományi jogszabályokra, mert azok sértik az arányosság elvét, és így alkotmányellenesek, tehát semmisek.

Ez már önmagában szalagcímeket érdemelt volna, ehelyett az oly független sajtónk mélyen hallgatott.

Türingia tartomány reakciója az volt, hogy figyelmen kívül hagyja a bírói döntést, mert az április 8-i határozat nem lett előírásszerűen közzétéve, továbbá eljárástechnikai kételyek merültek fel.

Április 26-án visszavágott a koronabirodalom. Nyomozók szállták meg Christian Dettmar családügyi bíró irodáját és lakását. Átkutatták autóját, telefonját lefoglalták. A türingiai államügyészség nyomozást folytat ellene. Állítólagos bűne: olyan ügyben hozott ítéletet, amely nem tartozik illetékességi körébe.

Árulkodó a médiák viselkedése. Ugyan tesznek említést az eljárás megindításáról, de senki nem vitatja (nem meri) a bíró által megidézett szakértők állásfoglalásait. Ugyancsak hallgatnak az észak-koreai és vörös-kínai kommunistákat idéző aránytalan intézkedésről, a privátszféra súlyos megsértéséről a házkutatásokkal, telefon-lefoglalással. Mi is (volt) a kommunisták örök szlogenje? “Büntess egyet, nevelj százat!”

Mindeközben a weimari szülők ujjonganak Dettmar ítélethozatala fölött, és százával küldik beadványaikat a weimari bíróságra, melyhez a mintát az érintett szülők közül valaki feltöltötte az internetre.

Ami azt igazolja: A járvány addig tart, amíg a lakosság tűri.

És ez érvényes hazánkra is, ahonnan hallatszanak már hangok, hogy felső szinten (nyilván külföldi nyomásra) eldöntötték: ősszel jön a negyedik hullám. És még egy megjegyzés: Furcsa mód, Dettmarról nem lehet az interneten képet találni. Nem csak a google, egyéb keresők is bojkottálják. Hova jutottunk? Hova jutunk még?

Hány lépésre vagyunk még az észak-koreai viszonyoktól?

A képen David Warmbier amerikai egyetemista, akit Pjönjangban 2016-ban egy szállodai propagandafelirat letépéséért 25 év börtönre ítéltek, majd – miután a kínzások következtében kómába esett – szabadon engedtek és az USA-ba szállítottak. Warmbier soha nem tért már magához, hamarosan meghalt.

A Weimari esetről tájékoztatás német nyelven:
Amtsgericht Weimar kippt Corona-Massnahmen an Schulen – doch die Regierung (…) – Corona Transition (corona-transition.org) és

Hausdurchsuchung bei Weimarer Familienrichter – Corona Transition (corona-transition.org)

2021. április
Király József

 

Print Friendly, PDF & Email

4 hozzászólás

Add a Comment
 1. Ha a magyar olvasó ezen cikk igazáról meg akar bízonyósodni, akkor elég csak a Thüringi tartomány honlapján a keresőben ( Suchen ) a Christian Dettmar nevet beadni. Akkor a kereső csak a Christian névre reagál.

  Link: https://thueringen.de
  vagy https://www.weimar.de

  Christian Dettmar ( 58) birót most Gerhard Strate ( 71) államügyész képviseli. A biró elleni vád ugy hangzik, hogy birónak az anya gyerekei ( 8, 14 ) ügyében nem volt területi joga itélkezni.

  Most a védelem azt mondja, hogy a bíró az iskola érdekében, egy harmadiknak az érdekében, is itélkezett és ez a házkuatás egy megfélemlítése kisérlet volt.

  Németül:

  „Das ist der Einschüchterungsversuch eines selbstständigen Richters
  mit einer vertretbaren Rechtsposition. Mein Mandant war zuständig, weil er zu Anordnungen gegenüber Dritten berechtigt ist. Das sind in diesem Fall die Schulen.“

  Ez a Strate államügyész már 2001-ben egy másik bírót, Ronald Barnabas Schill-t („Richter Gnadenlos“ = könyörtelen bíró ) védett meg sikerrel, akit akkor 12 ezer Euróra akartak megbüntetni.

  Forrás: https://www.bild.de/regional/thueringen/thueringen-aktuell/nach-razzia-in-buero-und-wohnung-staranwalt-vertritt-masken-richter-76213460.bild.html

 2. Kedves magyar olvasó !

  Egyeseknek a tegnapi szülői rossz döntés még ma is gondokat okoz a napi életbem.
  Tudom, hogy most sokan azt mondják, hogy ma már a altató Contegan-ánt régen kivonták
  a forgalomból. És a gyógyszereket ellenőrző hatóságok minket már ilyen tragédikától
  megvédenek.

  A videóban arról is szó van, hogy a szenvedőnek a ingujjakat a szabónak meg kell rövidíteni.
  Meg a szegény hölgy hogyan öltözködik fel.

  Meg ebben videóban arról is szó van, hogy a élethez szükséges támogatások elintézése sem volt olyan könnyü.

  Meg sokan meg sem akarják ezt a videót érteni, mert az nem a magyar nyelven van.
  Meg különben is most már utazni akarunk és élvezni szeretnénk a beoltóttak privilégiumát.

  Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=VhSU1fEtJMY

  Hát ilyen az élet ! Az utókor nem akar a múltból tanulni, mert a mai fiatalság mindig okosabbnak és büszkébbnek képzeli magát, mint a maradi szülök.

 3. A nép a független bíró tiszteletére fehér rozsákat és gyertyákat helyezett el Május elsején a Weimari Igazgatási Bíróság előtt.

  Különben a bátor bíró itélete nem lépett hatályba, mert a thüringia vörös kormány rögtön a
  törvény kihírdetésében talált valami rendnek meg nem felőt.

  Itt meg lehet egy kicsit nézni azt a videót, hogy tiltakzott a nép a független bíró meghúrcolása ellen.

  https://www.youtube.com/watch?v=9IHdvBw8b2M

  De a videóból az is látszik, hogy a szimpátia kinyílvánításának kedves tárgyait nem sokáig
  türte el a thüringia vörös kormány és parancsba adta a takarító brigádnak azok gyors eltakarítását.

  Több videóban azt is lehet látni, hogy a rendőrség különösen akkor szokott a népre rátámadni, amikor azok a német himnuszt szokták énekelni.

 4. Én még mindig az 1. Május thürigiai tüntetési eseményeknél tartok.

  A címszó:
  L. P. féle eset most Thüringiában, de most nem a hazafi gáncsolt, hanem a médiaguru.

  Én ezt nem tudom minek nevezni, amikor a médiaguru elgáncsolja az egyzerü embert.
  Elöször azt gondolták a szemlélők, hogy a gáncsoló a rendőrség embere, vagy valami titkosszolgálatos.

  De nem, csak a

  Der Geschäftsführer des Landesverbands Thüringen des Deutschen Journalisten-Verbands,
  Sebastian Scholz.
  A thürigiai német újságírók szövetségének üzletvezetője ( Führer ).

  ( Valószinüleg valamelyik páholyban majd kap ézért a “hőstettért” valami nagy plecsnit, meg egy kis pénzt is. )

  Na most nem zúgnak a Hesinki Emberjogiak fanfárjai, például Mo.-on sem, vagy az EU-ban.
  Emlékezzünk csak vissza a magyar kamerás hölgy világméretü meghúrcolására.
  De hát akkor a menekültek ügy volt a fontos.

  Forrás: http://www.pi-news.net/2021/05/journalistengewalt-2021-und-1884/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük