Dánia: nem kell oltani az 50 év alattiakat

Miközben Magyarországon a rövid nyári alvó üzemmód után újra turbó-fokozatba kapcsol a hisztéria és pánikkeltés, a Dán Egészségügyi Hatóság határozottan nem javasolja az 50 év alattiak oltását.

Az oltási program célja a súlyos megbetegedések, a kórházi kezelés és a halálozás megelőzése. Ezért a súlyos megbetegedés legnagyobb kockázatának kitett személyeknek felajánlják az emlékeztető oltást. Az oltás célja nem a covid-19 fertőzés megelőzése, ezért az 50 év alattiaknak jelenleg nem ajánlják fel az emlékeztető oltást. Az 50 év alattiaknál általában nem áll fenn a covid-19 okozta súlyos megbetegedés különösen nagy kockázata. Ezenkívül az 50 évnél fiatalabbak jól védettek a covid-19 okozta súlyos megbetegedéssel szemben, mivel nagyon sokan közülük már megkapták a védőoltást, és korábban már megfertőződtek a covid-19 vírussal, így a lakosság ezen része jó immunitással rendelkezik.

Fontos, hogy a lakosság is emlékezzen a fertőzés terjedésének megelőzésére vonatkozó útmutatásokra, beleértve a betegség esetén otthon maradást, a gyakori szellőztetést vagy szellőztetést, a társadalmi távolságtartást, a jó köhögési etikettet, a kézhigiéniát és a tisztálkodást.

Dánia már idén júliusban búcsút mondott a gyermekek oltásának.

Ezt egy részletes, 95 oldalas tanulmányban indokolják, aminek végső megállapítása az, hogy  úgy a dán lakosság, mint a gyerekek megfelelően immunizáltak, és az oltóanyagok mellékhatásai sem indokolják különösebben a gyerekek további oltását. A helyes megállapítások mellett a tanulmányon szinte átsüt a megalázkodás, a bocsánatért esedezés, hogy a dánok ellent merészelnek mondani az oltóanyag-maffia követeléseinek.

Úgy gondoljuk, különösebb kommentár nem kell a hírekhez. Dániában egy picit a normalitás irányába fordultak a dolgok. A dán példa – a svéd mellett – megmutatja, szembe lehet szállni az oltóanyag-maffia követelésével, anélkül, hogy leharapnák fejünket. A dán orvosok ugyanavval a tudásanyaggal rendelkeznek, a dán egészségügy számára ugyanazok a statisztikai adatok állnak rendelkezésre, mint a magyaréra.

A hazai híradások jelentős részét kitevő kovid-rémhírterjesztés mellett természetesen nem jut idő és hely a tudósításra a dán helyzetről. A média uniszónó hallgat. Karöltve velük ugyancsak hallgatnak a tudóst mímelő sarlatánok, megmondóemberek és a politika képviselői. Félnek attól, az állampolgár fölteszi a kérdést: “Há’ akkó nálunk mér’ nem?'” 

És erre a triumvirátusnak nincs válasza.

2022. szeptember

Közzéteszi a Dán Egészségügyi Hatóság tájékoztatása alapján
Király József

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük