B.1.1.7: Rendkívüli fenyegetés vagy csak újabb forduló a szokásos rémhírterjesztésben?

Joggal érezhette úgy a triumvirátus (politika, médiák és a tudósok egy része), hogy a lakosság már eltompult a mindennapos pánikkeltésben, ezért valami újat kell karácsony előtt prezentálnia.

Ez most speciel a SARS-COV-2 koronavírus egyik mutánsának – B.1.1.7 –angliai bemutatása volt, amely mutáns állítólag nagyobb sebességgel terjed, és amely állítólag veszélyesebb az eddigi változatoknál. Hogy ez pont Angliában történt, ebben része lehet a Boris Johnsonra történő nyomásgyakorlásnak, de erre most nem térünk ki részletesen. Mindenesetre Boris Johnson éles vitákat folytatott az EU-val fontos, húsbavágó részletekről, bejelentett szándéka volt továbbá a korlátozó intézkedések részleges feloldása karácsonyra. Mindebből semmi nem lett.

Matt Hancock egészségügyi miniszter karácsonyi ajándékképp keresztbe tett miniszterelnökének és hazájának

Néhány tény:

A B.1.1.7 már régóta szerepel a vírus adatbankokban:
Norfolk 2020 július
Kent 2020 szeptember
London 2020 szeptember
Franciaország 2020 július
Egyiptom 2020 április.

A mutáció megtalálható Dánia és Ausztrália vírus adatbankjaiban.

A Welt szerint már hónapok óta jelen van Belgiumban.
https://www.welt.de/politik/ausland/plus222958478/Virusmutation-Corona-Variante-seit-Monaten-in-Belgien-Warum-schlug-niemand-Alarm.html

Ami értelmetlenné tesz minden Angliával kapcsolatos korlátozást a kontinens országai részéről.
A B.1.1.7 csak egy a több ezer mutáns között. A koronavírusnak kb. 20 ezer mutánsa létezik.
“Óriási a diverzitás a tüskeproteinok tekintetében, több mint 20 ezer mutánst térképeztek föl. – mondja David Livermore, az East Anglia Egyetem orvosi mikrobiológia professzora.“

Matt Hancochttps://timeforrecovery.org/mutantstrain/ challenged – Time For Recovery

Az egyes vonalak egy-egy mutációt jelentenek.
A szóban forgó mutáció abban mutatkozik meg, hogy állítólag megkönnyíti a SARS-COV-2 kötődését az emberi sejt ACE2 receptoraihoz, amely kötődést eddig is igen könnyűnek ítéltek meg a tudósok (ami arra utal, hogy a vírus már régóta köztünk van, vagy arra, hogy a vírust a Vuhani Virológiai Intézetben manipulálták). E sorok írója nem osztja azt a véleményt, hogy a SARS-COV-2 emberi, katonai célú mesterséges manipuláció eredménye. Ahhoz túl gyönge, szinte jelentéktelen annak veszélyeztető potenciálja.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter szerint mindez azokra jelenthet veszélyt, akik immunrendszere súlyos terheléseknek lett kitéve (szervátültetés, HIV-kezelés).
Továbbá szerinte a helyzet ellenőrizhetetlen, a vírus terjedési sebessége 70 %-kal nagyobb, az országnak óriási kihívásokkal kell szembenéznie.

Nos, a vírus fokozottabb veszélyességéről nem állnak rendelkezésre tudományos adatok. A terjedési sebesség számítását a brit közegészségügyi szolgálat meglehetősen furcsa módon, a statisztikai törvényszerűségek figyelmen kívül hagyásával végezte el. A B.1.1.7 minták terjedési sebességének megállapításánál figyelmen kívül hagyták az összehasonlítást a B.1.1.7 –negatív esetek terjedési sebességével. Olyan ez, mintha almát hasonlítanánk össze a tengeralattjáróval. Nem lehet nem észrevenni, hogy Hancocknak kifejezetten a pánikkeltés volt a célja a statisztikai számításokkal is.

Dr. Maria van Kerkhove, a WHO ‘Új betegségek és zoonózisok osztályának’ vezetője, valamit a COVID-19-szerkesztőség műszaki vezetője is megerősíti: A szóban forgó törzs hónapok óta ismert. (Ő ezt N501Y néven szerepelteti.)

A furcsaságok több neves brit tudóst késztettek arra, hogy a következő kérdéseket tegyék föl az egészségügyi miniszternek:

  • Miért nevezi a mutációkat új törzsnek, jóllehet ezek már hónapok óta ismertek az országban?
  • Miért állította a médiák felé, hogy ezek a mutációk könnyebben terjednek, noha erre nincsenek bizonyítékok?
  • Korrigálni fogja félrevezető állításait a parlament (House of Commons) előtt?
  • Bízik még tanácsadóiban, akik ilyen információkkal látják el?

Néhány tudós véleménye a kérdésről:

Dr. Lucy van Dorp, UCL Genetics Institute, tudományos munkatárs:
“Lehangoló, hogy bizonyítékok nélkül tesznek állításokat, melyek szükségesek volnának a tudományos értékeléshez.”

Tom Solomon, a NIHR Health Protection Research Unit igazgatója:
“SARS-CoV-2, a Covid-19-et okozó vírus folyamatosan alakul és mutálódik, csakúgy, mint az összes hasonló vírus. ezek a változások teljesne normálisak.”

Brendan Wren, a mikrobiológiai patogenézis professzora:
„Az új genetikai variánsok keletkezése egy természetes folyamat a hosszan tartó járványok során. A mutációk kivétel nélkül semlegesek, és kevés ráhatással vannak a vírusok terjedésére és fertőzőképességére.“

A hisztéria következménye volt a káosz a sok ezer hazatérni szándékozó kamionnál Doverben, és a repülőtereken.

A Doverben karácsony előtt beragadt kamionosokat, utasokat 2 nap alatt letesztelték. 15.000-ből 35 pozitívat találtak. Az arány mutatja a vírus veszélyességét, illetve ne feledkezzünk meg róla, hogy ezek a tesztek 80-90 %-ban hamis pozitív eredményt adnak. Hogy hány B.1.1.7-pozitív volt a 35 sofőr között, arról nem szólnak a híradások. Valószínűleg szégyellték. Lehet, hogy 1-nél kevesebb volt ez a szám.
(Normális Életet Akarunk! | Facebook Arany Ágnes bejegyzése)

Szomorú, hogy a magyar triumvirátus is egy emberként ugrott fel a rémhírterjesztés vonatra a nemzetközi trendet követve, ahelyett, hogy a tudósok (megérdemlik egyáltalán ezt a nevet?) megvizsgálták volna a kérdést, ahogyan ezt e sorok szerzője megtette. Szomorú, de őszintén szólva meglepődtünk volna, ha nem így történik.

2020. december

A források alapján összeállította: Király József

Források:

timeforrecovery.org

Der Siebte Stamm COVIDS – Absurder Unfug über eine “neue SARS-CoV-2 Variante” – ScienceFiles

B.1.1.7 – Hysteriebringer oder: Viel Lärm um Nichts – ScienceFiles

És még egy hasznos link:
Another Flawed Data Model from Imperial College to Blame for Latest UK Lockdown (thelastamericanvagabond.com)

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük